in

Netwerkontvanger van Sony

Sony introduceert de STR-DA6400ES netwerk-receiver. Deze receiver is voorzien van DLNA om muziek, foto en video van pcs of servers in het thuisnetwerk eenvoudig beschikbaar te maken. Daarnaast heeft de STR-DA6400ES toegang tot de internetradiodiensten SHOUTcast en Last.fm zonder tussenkomst van een pc. Alle audiosignalen, inclusief internetradio, zijn tegelijkertijd in drie verschillende kamers af te spelen. Sony introduceert tevens drie nieuwe DH-serie receivers ter vervanging van de DG line-up.

 De STR-DA6400ES is beschikbaar in de winkels vanaf mei en kost 3000,- euro.
De STR-DH500 en de STR-DH700 zijn beschikbaar vanaf mei en kosten respectievelijk 250,- en 350,- euro en de STR-DH800 is beschikbaar vanaf juli en kost 450,- euro.

Bioscoopgeluid
De STR-DA6400ES receiver zorgt voor waarheidsgetrouw bioscoopgeluid dankzij Dolby True HD, DTS-HD Master Audio en Sonys digitale bioscoopgeluid verwerking (Digital Cinema Sound). De  automatische kalibratiefunctie zorgt voor de juiste instellingen voor de 7. 1 kanaals-output naar de luidsprekers. De receiver heeft maar liefst twee HDMI-uitgangen en zes HDMI-ingangen, waarvan een aan de voorzijde, en is daarmee ideaal om direct videos en fotos terug te kijken van High Definition-camcorders en fotocameras.
 
Genieten van persoonlijke multimediabestanden
Met DLNA zijn muziek, digitale fotos en video’s direct van een op het netwerk aangesloten bron of opslagmedium te streamen naar de receiver. Hiermee is eenvoudig digitale muziek vanaf een pc of externe netwerk harde schijf te beluisteren. Als de STR-DA6400ES als server wordt gebruikt dan is bijkomend voordeel dat muziek van vinyl, tape of cd digitaal te versturen is. Zo wordt het gat tussen analoge content en digitale apparaten verkleind.
 
S-AIR bedient achterspeakers zonder kabels
Sony introduceert tegelijkertijd drie nieuwe DH-receivers. De STR-DH800 beschikt over HD audio-decodering, vier HDMI-aansluitingen, 1080/24P video switching, xvColour, Deep Colour, 7.1 kanaals-surround en zowel Digital Cinema Sound als automatische kalibratie. De receiver is tevens geschikt voor draadloze achterluidsprekers. Met Sonys S-AIR worden signalen voor de achterste luidsprekers doorgegeven via een draadloze adapter aan de WAHT-SA1 S-AIR surround versterker, zonder de beperkingen van kabels.
 
De STR-DH800 biedt afzonderlijke geluidsversterking (BI-Amp) voor respectievelijk de lage frequentie en midden/hoge frequentie. De luidsprekers die geschikt zijn voor dit systeem verdelen het signaal voor het beste geluidsresultaat. De receiver heeft vier HDMI-ingangen en een HDMI-uitgang.
 
Ook de STR-DH700 valt binnen de high-end receivers en beschikt over afzonderlijke geluidsversterking voor lage en midden/hoge frequenties. De receiver beschikt over het S-AIR draadloze systeem voor de achterluidsprekers, 1080/24P videoswitching en Digital Cinema Sound.
 
De STR-DH500 levert uitstekende audiokwaliteit. De receiver is voorzien van 5.1 kanaals-geluid met Digital Cinema Sound-versterking. Met Digital Cinema Sound-kalibratie, drie HDMI-poorten en een Digital Media Port voor het aansluiten van een Sony Walkman, iPod of andere externe muziekbron is dit een zeer compleet instapmodel.
 

Handycam met gps van Sony

Flip: de kleinste hd-pocket videocamera