in

Nieuw onderzoek toont groeiende behoefte naar werktelefoon

Slechts 26% van de werknemers gebruikt aparte werktelefoon – In het nieuwe, hybride werklandschap gebruiken werknemers naast hun bedrijfscomputer steeds vaker andere apparaten om hun taken uit te voeren.

Uit onderzoek van Motorola blijkt dat slechts 26% een aparte werktelefoon gebruikt. Dat zorgt ervoor dat de grens tussen werk en privé vervaagt.

Uit de “Global Employee Security and Productivity Study” blijkt dat organisaties over de hele wereld weinig gebruikmaken van werktelefoons. Dit kan problemen opleveren voor zowel organisaties als werknemers, zoals verminderde productiviteit, beperkte beveiliging en problemen met het vinden van een goede werk-privébalans.

Hoewel het gebruik van werktelefoons beperkt is, ontbreekt het niet aan interesse van werknemers. Motorola ontdekte dat de meerderheid (54%) van de respondenten die geen smartphone van het werk gebruikt, ervoor zou kiezen er wel een te gebruiken als deze door hun organisatie wordt verstrekt. Als het gaat om werknemers die wel een werktelefoon gebruiken, zijn de ervaringen vaak positief: 85% geeft aan dat ze een betere balans tussen werk en privé voelen. De voordelen strekken zich uit tot meer efficiëntie bij het voltooien van taken (63%) en gestroomlijnde communicatie met collega’s (57%).

“Werknemers zoeken steeds meer naar manieren om hun werkervaring te verbeteren. Ondanks het groeiende verlangen van werknemers naar door het werk verstrekte telefoons, hebben veel bedrijven nog geen actie ondernomen om deze aan te bieden. Dit betekent dat werknemers nog steeds werkgerelateerde taken en communicatie op hun persoonlijke smartphones moeten afhandelen,” aldus Sudhir Chadaga, Head of B2B bij Motorola.

Dat dit aanbod achterblijft, is opvallend. Uit de “Global IT Decision-Maker Study” van Motorola blijkt namelijk dat 100% van de leidinggevenden bij grote bedrijven die hun werknemers een werktelefoon aanbieden, voordelen zien. Tegelijkertijd maakt 61% van de CIO’s en CTO’s zich zorgen over de veiligheidsrisico’s die ontstaan wanneer werknemers hun persoonlijke smartphone voor werkdoeleinden gebruiken.

“Er zijn tal van risico’s verbonden aan het gebruik van persoonlijke smartphones op het werk, zoals een verhoogde kwetsbaarheid voor een datalek en een verhoogde kans op afleiding,” zegt Chadaga. “De integratie van werktelefoons stelt bedrijven in staat om de juiste beveiligingsmaatregelen te handhaven en tegelijkertijd de productiviteit en een betere balans tussen werk en privé te bevorderen. Met het Motorola for Business portfolio willen we onze klanten end-to-end oplossingen bieden die aanpasbaar zijn aan hun behoeften en bedrijfsgrootte.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Bepaal zelf wat je te horen krijgt’

Zo kan AI casino’s helpen om een betere spelervaring te bieden