in

Nieuwe gebruikservaring bij LG TV’s door ThinQ AI en Alpha 9 Gen 2-processor

Nieuwste TV’s van LG bieden geoptimaliseerd beeld en geluid en scherp beeld dankzij geavanceerde weergavemogelijkheden – LG Electronics (LG) verandert de televisiekijkervaring voorgoed met de introductie van de nieuwste topmodellen TV’s met ThinQ AI op CES 2019.

Advertising Lifestyle Portrait Photography

De nieuwe modellen worden aangedreven door de tweede generatie intelligente processor, de α (Alpha) 9 Gen 2, en het verbeterde algoritme van de processor. Dankzij dit nieuwe algoritme kunnen de nieuwe LG televisies een hogere beeldkwaliteit en geluidservaring bieden en content optimaliseren.

De line-up van LG maakt gebruik van LG’s slimme open platform. Hierdoor zijn de televisies te gebruiken met een brede selectie uit de meest populaire slimme diensten op meerdere platforms, waaronder het onlangs geïmplementeerde Amazon Alexa en het al eerder ingebouwde Google Assistent. Gebruikers kunnen daarbij genieten van het gemak van spraakbesturing en een intuïtief home dashboard dat het mogelijk maakt om slimme apparaten rechtstreeks vanaf de televisie te bedienen.

Nieuwe generatie processor voor slimme mogelijkheden

De α9 Gen 2-intelligent processor wordt gebruikt in de 2019 OLED-TV-modellen Z9, W9, E9 en de C9-serie, en verhoogt de beeld- en geluidskwaliteit nog verder. Het deep learning-algoritme en analyse van een enorme database van meer dan een miljoen visuele datapunten kunnen inhoud herkennen en kleurcorrectie toepassen voor een optimale visuele weergave. Dankzij de opschaling naar 8K en de verbeterde ruisonderdrukking, kan de 8K 88-inch Z9 OLED-televisie de meest realistische 8K-beeldkwaliteit leveren. Daarbovenop past de nieuwe processor de tonen en kleuren nauwkeurig aan naar de omgevingscondities, waarbij het rekening houdt met hoe het menselijk oog beelden in verschillende belichting waarneemt. De processor gebruikt de omgevingslichtsensor om lichtniveaus te meten en past automatisch de helderheid aan om, zo nodig, te compenseren. De α9 Gen 2-processor kan HDR-beeld verder verfijnen door de helderheid aan te passen om zo de meest donkere scènes te veranderen in beeld met veel contrast, detail en kleurendiepte, zelfs in hele lichte ruimtes. Door gebruik te maken van de nieuwste innovatie van Dolby, levert LG een realistische Dolby Vision AI-ervaring.

Perfect beeld vraagt perfect geluid

De geluidskwaliteit wordt verbeterd door een intelligent algoritme dat tweekanaals audio kan kan omzetten naar virtueel 5.1-surroundgeluid te leveren. De α9 Gen 2-processor optimaliseert de output op basis van de content, waardoor bijvoorbeeld stemmen in films of TV-programma’s duidelijker worden. Gebruikers kunnen zelf de geluidsinstellingen aanpassen aan de omstandigheden in de kamer of hun LG-televisie op slimme wijze de beste niveaus laten instellen op basis van de positionering in de ruimte.

Smart TV slimmer dan ooit

Dit jaar breidt LG uit door Amazon Alexa beschikbaar te maken op televisies met ThinQ AI. Via de Amazon Prime Video knop op de ‘Magic Remote’ kunnen gebruikers smart home-apparaten beheren, vragen stellen en toegang krijgen tot tienduizenden vaardigheden en zelfs hun ideale Alexa Routine opzetten.

LG voegt ook een nieuwe manier van stembediening toe. Hiermee is het eenvoudiger dan ooit om de juiste antwoorden te krijgen. Door de context te begrijpen, kunnen LG TV’s ingewikkelde verzoeken herkennen, wat betekent dat gebruikers geen reeks repetitieve opdrachten hoeven te geven om de gewenste resultaten te krijgen. De service is in meer dan 140 landen beschikbaar op LG-TV’s uit 2019 met ThinQ AI.

Nieuwe generatie processor nu ook in LCD-televisie

De α9 Gen 2 voert ook de boventoon bij het vlaggenschip van de 2019 line-up LCD-televisies, de 75-inch 8K LCD (model SM99). De 2019 premium LCD-TV’s van LG (SM9X en SM8X-serie) worden uitgerold onder een nieuwe naam, NanoCell TV, om de verbeteringen te benadrukken: beeldverbetering door NanoCell-technologie (NanoColor), kleurnauwkeurigheid in brede kijkhoek (NanoAccuracy) en de ultradunne rand met een slank ontwerp (NanoBezel). De NanoCell-TV’s van LG bieden dankzij het deep learing algoritme ook door AI verbeterd beeld en geluid en de volledige ThinQ-ervaring.

HDMI 2.1 zorgt voor soepel beeld én geluid

Door de toevoeging van HDMI 2.1-poorten ondersteunen alle 2019 OLED-TV’s en bepaalde NanoCell-TVs met ThinQ AI hoge frame rate (HFR). Het resultaat is vloeiendere beweging met 120 frames per seconde voor een betere en accuratere weergave van snelle actiebeelden, zoals sport- en actiefilms en games. Ondersteuning voor een verbeterd audioretourkanaal (eARC) maakt het mogelijk om naadloos gebruik te maken van de HDMI-connectiviteit en te genieten van de hoogste kwaliteit audio. Een uitstekende optie voor gamers, aangezien de nieuwe TV’s compatibel zijn met variabele verversingssnelheid (VRR) en automatische lage latentiemodus (ALLM). Beide zorgen voor een helder beeld, zonder te haperen.

Bezoekers van CES 2019 zijn van 8 tot 11 januari welkom op stand-nummer 11100 van het Las Vegas Convention Center om de 2019-TV’s van LG met ThinQ AI van dichtbij te bekijken.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Samsung lanceert nieuwe monitors voor werk en gaming

Ontdek de nieuwe wereld van geluid tijdens CES2019