in

Nieuwe waterdichte en schokbestendige Pentax

Pentax lanceert de Optio W80: waterdicht, stofdicht, opgewassen tegen koude én bestand tegen schokken. De Optio W80 bezit een forse 5x optische zoom die reikt van 28 mm groothoek tot 140 mm tele. De camera is er vanaf midden juli in de kleuren azuurblauw, kardinaalrood en anthraciet.  De adviesprijs bedraagt 349 euro.

De water- en stofbestendige Pentax Optio W80 laat zich niet afschrikken door regen of sneeuw, en duikt met plezier tot vijf meter diep het water in.  Hij kan tot twee uur lang foto’s maken onder water.   Ook zand en stof en koude temperaturen kunnen hem niet deren.

In de videomodus, mét stabilisatie, schiet de W80 filmpjes in High Definition (1280 x 720p) aan 30 beelden per seconde.  Er is ook een speciale onderwater-filmmodus voorzien die alle instellingen optimaliseert om ook in die specifieke omgeving mooie videofilmpjes te kunnen maken.
De aanwezigheid van een krachtige 12 megapixelsensor leidt tot kleurrijke en gedetailleerde beelden, die ook bij afdruk op groot formaat niets van hun pluimen verliezen.

Maar liefst drie anti-shake systemen kunnen ingeschakeld worden om te verhinderen dat cameratrillingen tot onscherpe beelden zouden leiden : pixel tracking en verhoging van de gevoeligheid tot 6400 ISO voor stilstaande beelden, en een softwarematige antischokmodus voor videobeelden.

Interactieve reis door Spore-universum

Kaspersky Internet Security 2010 de strijd tegen cybercrime