in

Nieuwsoverzicht Xbox-persconferentie op E3

Maandag heeft Microsoft tijdens haar persconferentie op gamesbeurs E3 in Los Angeles nieuwe games en nieuws over Xbox aangekondigd.

Naast veel nieuwe exclusieve Xbox One games maakte Microsoft bekend dat het dit jaar mogelijk wordt om bepaalde Xbox 360-games te spelen op Xbox One (Backward Compatibility). Xbox Live wordt voorzien van een aantal nieuwe mogelijkheden die de beleving van de gamers gaat verbeteren en HoloLens gaat de Minicraft-wereld tot leven brengen.

Hieronder vind je een samenvatting van het belangrijkste nieuws.

Nieuwe games, exclusief op Xbox
In de loop van dit jaar komen een flink aantal nieuwe exclusieve games voor Xbox uit, waaronder: Halo 5: Guardians, Forza Motorsport 6, Rise of the Tomb Raider, Gears of War Ultimate Edition, Fable Legends, Rare Replay en ReCore.

Backward Compatibility
Op Xbox One wordt vanaf dit najaar ook mogelijk bepaalde Xbox 360 games te spelen. Met deze backward compatibility krijgt de Xbox One gamer een nog groter aanbod aan games tot zijn beschikking.

Meer mogelijkheden Xbox Live
Xbox Live members krijgen de mogelijk om met meer gamers in één game tegelijk in actie te komen en binnenkort is het ook moeglijk op verschillende apparaten in cross-device multiplayer te spelen. Je voortgang wordt automatisch gesynchroniseerd op de verschillende devices.

Xbox Elite Wireless Controller
Een nieuwe controller die reactiesnelheid verhoogt en volledig naar persoonlijke wensen in te stellen is. Naast Xbox One is de controller ook te gebruiken met Windows 10-apparaten. Met de app is de controller volledig aan te aanpassen aan ieder game scenario.

HoloLens
Microsoft gaf een voorproefje van een nieuwe Minecraft-versie die speciaal ontwikkeld is voor HoloLens. Tijdens de presentatie was te zien hoe de Minecraft wereld tot leven komt met hologrammen.

Virtual Reality
Microsoft gaat samenwerken met Valve VR, dit werd aangekondigd nadat vorige week al een samenwerking met Oculus Rift bekend werd gemaakt.

Volg hier de Xbox blog.

Vaderdag? 5x niet te missen technische knallers

Verisure introduceert als eerste in Europa smart home-app voor de Apple Watch