in

Nog meer innovatie bij Sony

Tijdens een persbijeenkomst vorige week toonde Sony een aantal nieuwe producten en innovaties. De elektronicafabrikant richt zich vooral op de connectiviteit tussen verschillende apparaten met het eigen dlna-systeem. Uiteindelijk, zo verwacht Sony, zullen mensen veel meer met hun tv’s gaan doen doordat zij bijvoorbeeld content vanaf de telefoon, de pc, de laptop en het home entertainmentsysteem naar de flatscreen-tv kunnen sturen.

Onder het motto ‘connectiviteit’ zal Sony binnenkort iPod-docks introduceren. Ook hiermee is muziek dan door het hele huis te beluisteren. met de lcd-tv’s, die steeds groter, maar ook milieubewuster worden, zal steeds meer gedaan kunnen worden. Vanaf internet kunnen bepaalde widgets worden gedownload, zodat het tv-scherm functioneert als een computerscherm. Zo zijn bijvoorbeeld afbeeldingen te downloaden die in de uit-stand van de televisie dienen als achtergrond. Dan lijkt het net alsof er een groot schilderij aan de muur hangt.

De Vaio-P, de kleinste volwaardige laptop van ruim onder een kilo, werd ook getoond. Het kleine, smalle scherm heeft een resolutie van 768 en kan zelfs twee documenten naast elkaar tonen. De tekst is dan wel erg klein als je de laptop op schoot zet, en ook de bediening via het knopje in het midden van het toetsenbord is wel even wennen. Een touchpad zit er niet in. De kleine computer heeft een snelle processor, een intern geheugen van 2 GB en zal voor duizend euro over de toonbank gaan vanaf mei.

Bij de nieuwe handycam is een handige ‘Active Mode’ aanwezig die zorgt voor schokabsorptie wanneer je loopt en filmt. Het effect hiervan is getoond in de showroom, waar dit foefje werd vergeleken met een andere, recente Sony-camera die dit niet had. Het beeld werd er duidelijk stabieler van.

Met de hoofdtelefoons gaat Sony enerzijds retro, anderzijds heel erg klein. De extra grote oorschelpen van zacht materiaal zijn weer helemaal terug (zie afbeelding). Daarnaast is er een nieuwe serie in-ear hoofdtelefoons die toch voor hele goede bastonen zorgen.

Foto’s bewerken op een netbook

Vier HDMI AV-apparaten met één kabel