in

One UI 5 wordt persoonlijk, met meer manieren om je eigen mobiele ervaringen te creëren

Onze smartphones zijn onmisbaar geworden. Ze zijn misschien klein, maar ze dragen onze hele wereld in zich mee. Samsung ontwikkelde One UI om innovatieve hardware beter te verbinden met gebruiksvriendelijke software, zodat je meer controle hebt over je mobiele apparaten.

Met de nieuwste versie, One UI 5, komen daar allerlei functionaliteiten bij die je de vrijheid geven om je eigen mobiele ervaring te kiezen. One UI 5 komt de komende weken wereldwijd beschikbaar voor miljoenen Galaxy-gebruikers.
​One UI 5 biedt Samsungs meest gepersonaliseerde mobiele ervaring tot nu toe en geeft meer opties om je apparaten precies zo aan te passen zoals jij dat wilt. En dat begint met communicatie.

​Stem je telefoon af op je levensstijl

​Wat je van je apparaat nodig hebt, kan in de loop van de dag veranderen. De functionaliteiten die je ‘s ochtends gebruikt om wakker te worden, zijn niet dezelfde functionaliteiten die je tijdens je werkdag gefocust houden. Met Routines kun je functionaliteiten activeren op basis van je activiteiten, en met Modes kun je aangepaste instellingen maken voor verschillende gedeeltes van je dag – van slapen en ontspannen, tot sporten en autorijden. Als je aan het sporten bent, wil je je meldingen misschien dempen om in je flow te blijven. En als het tijd is om naar bed te gaan, is het deactiveren van geluiden en het verlagen van de schermhelderheid een goede manier om je te helpen ontspannen.

​One UI 5 heeft een frisse, nieuwe look en feel voor een soepelere gebruikerservaring. Van duidelijke en eenvoudige pictogrammen tot een gestroomlijnd kleurenschema: we hebben aandacht besteed aan de kleinste details voor een meeslepende mobiele ervaring.​Daarnaast zijn de meldingen in One UI 5 intuïtiever gemaakt, waardoor ze moeiteloos in één oogopslag te lezen zijn. De knoppen voor het beantwoorden en weigeren van oproepen zijn duidelijker gedefinieerd in het nieuwe pop-up call-scherm.

​Naast het design zijn de mogelijkheden voor personalisatie ook een belangrijk onderdeel van je mobiele ervaring. De populaire Video Wallpaper van de Good Lock-app is nu direct beschikbaar op het vergrendelscherm. Met slechts een paar clicks kun je een video bijsnijden om belangrijke momenten vast te leggen op je telefoon. Je kunt je vergrendelscherm nog persoonlijker maken door de achtergrond, de klokstijl en de pop-ups voor meldingen allemaal vanaf één scherm aan te passen1.

​Een mobiele ervaring om jou heen gebouwd

​One UI 5 biedt niet alleen allerlei mogelijkheden om de look en feel van je apparaat aan te passen, maar heeft ook veel nieuwe functionaliteiten voor efficiënter werken. Widgets zijn voorzien van handige nieuwe opties en met de nieuwe gestapelde widgets kun je je startscherm netjes en opgeruimd houden. Met deze nieuwe functionaliteit kun je widgets op elkaar zetten en naar links of rechts vegen om snel en gemakkelijk door de widgets te scrollen. Zo maak je ruimte vrij in je startscherm en kun je deze efficiënter gebruiken.

​Om mobiele taken en activiteiten verder te stroomlijnen, zijn er nieuwe Smart suggesties voor widgets. Op basis van je gebruikspatronen en de context van je mobiele activiteit, stellen Smart suggesties automatisch apps en acties voor die je mobiele ervaring nog persoonlijker maken.

​Je kunt eenvoudig tekst uit afbeeldingen halen en in een notitie plakken. Of het nu gaat om het snel delen van de informatie op een festivalposter, of het eenvoudig opslaan van een telefoonnummer op een visitekaartje; One UI 5 maakt het makkelijker dan ooit om productief te zijn met slimme tekstextractie.

​Bedien alle apparaten die op je smartphone zijn aangesloten vanuit het nieuwe Connected devices-menu. Hier heb je toegang tot alle functionaliteiten die werken met andere apparaten, zoals Quick Share, Smart View en Samsung DeX. Je krijgt nu ook eenvoudig toegang tot het Auto switch Buds-menu, waarmee je je oortjes automatisch en naadloos van het ene naar het andere apparaat schakelt.

​Handige beveiliging en gemoedsrust

​Samsung begrijpt dat privacy niet mogelijk is zonder beveiliging, daarom is beveiliging en privacy in One UI 5 samengebracht in één duidelijk, makkelijk te navigeren dashboard. Zo bescherm je je apparaat eenvoudiger dan ooit.

​Dit nieuwe Security en Privacy-dashboard is ontworpen om in één oogopslag een sneloverzicht van de beveiliging van je apparaat te krijgen. Afhankelijk van de status, vind je hier ook suggesties en waarschuwingen.

​Ontworpen voor Galaxy-gebruikers, door Galaxy-gebruikers

​Samsung heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om ervoor te zorgen dat One UI 5 onze beste mobiele ervaring tot nu toe biedt. Dit is mogelijk gemaakt op basis van de feedback van duizenden Galaxy-gebruikers die deelnamen aan ons One UI Beta-programma.

​Het One UI Beta-programma zorgt ervoor dat we mobiele ervaringen leveren die echt voldoen aan de behoeften van onze gebruikers. Via dit programma kunnen deelnemers vroegtijdig toegang krijgen tot de interface en hun feedback delen. Dit jaar hebben we het Open Beta-programma voor One UI 5 nog eerder geopend om ervoor te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk toegang had tot de nieuwe gebruikersinterface.

​De feedback heeft op meer dan één manier vorm gegeven aan One UI 5, van kleine details, zoals vloeiende gebaren, tot volledige functionaliteiten. Het Security Dashboard bleek een zeer gewaardeerde functionaliteit en dat vormde de inspiratie voor extra updates die je meer controle geven over je privacy. Uit de feedback bleek ook dat de nieuwe Bixby Text Call-functionalteit als erg handig werd beoordeeld voor het beantwoorden van oproepen in luidrichtige omgevingen en stilte-ruimtes.. Daarom zal deze functionaliteit begin volgend jaar ook in het Engels verschijnen.

​Blijf ons volgen om meer te weten te komen over One UI 5 en over hoe je je mobiele ervaring precies zo uniek kunt maken voor jou.

​1 Wordt ondersteund vanaf versie 5.1.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

RazerCon 2022 trakteert gamers op nieuwe productaankondigingen en weggeefacties

5 redenen waarom je je SEO beter kan uitbesteden