in

Ontwerpen en animeren in 3D

Met Poser 8 van Smith Micro kunnen hobbyisten, artiesten en grafische professionals menselijke wezens, dieren en scènes in 3D maken en vormgeven. Reusachtige monsters, pratende eekhoorns en dieren in menselijke houdingen en poses zijn met dit softwarepakket zelf te maken. Ook kan de gebruiker ervoor zorgen dat de mondbewegingen van een karakter overeen komen met de geluidstrack. Het pakket heeft een adviesprijs van 177,99 euro.

Poser 8 fungeert met acht nieuwe, menselijke figuren van verschillende etnische afkomst en lichaaamstype voor artiesten als beginpunt bij het ontwerpen van personages. De nieuw Poser bibliotheek heeft meer dan 2. 5 gigabyte aan menselijke, dierlijke en robotfiguren compleet  met een breed scala aan accessoires waaronder haar, kleren en elementen en 8 lichtpunten en camera’s voor het maken van complete scènes.

Opvallend hierbij is de lip synch, ofwel playback-functie. Hiermee kan de ontwerper ervoor zorgen dat de mond en lippen, maar ook gelaatstrekken van zijn karakter meebewegen met gesproken woord, zodat het meteen een stuk realistischer lijkt. In Poser zit het nieuwe Talk Designer.

Andere nieuwe functies zijn het contentmanagementsysteem dat doorzoeken van bibliotheken op categorieën en zoekwoorden vereenvoudigt. Er is meer dan 1GB aan nieuwe content en een Wardrobe Wizard die helpt bestaande kleding geschikt te maken voor de nieuwe Poser 8 figuren.

Nieuwe grafische kaarten MSI

Nikon D3S voor professionals