in

Van parttime verkoper naar nieuwe CEO MediaMarkt Nederland

Met ambitieuze doelen en focus op service klaar voor 2018 – Arnold Sporrel (36) is per 1 december de nieuwe CEO (Chief Executive Officer) én COO Sales (Chief Operations Officer Sales) van MediaMarkt Nederland.

Sporrel werkt al zeventien jaar voor MediaMarkt en was hiervoor COO van MediaMarkt Spanje. Hij neemt het stokje over van Gordon Scholz die met pensioen gaat.

Sporrel is in 2000 tijdens zijn studie bedrijfskunde in Groningen bij MediaMarkt op de winkelvloer gestart. In zeventien jaar heeft hij in een indrukwekkend tempo carrière gemaakt. Door zijn internationale ontwikkeling binnen MediaMarkt beschikt hij over veel kennis en ervaring, waardoor hij dé geschikte kandidaat is om het succes van MediaMarkt de komende jaren verder uit te bouwen.

Ambitieuze doelen

MediaMarkt is voortdurend in beweging. De transformatie van fysieke winkel naar omni-channel retailer is relevanter dan ooit. “Eerder dit jaar zijn wij benoemd tot retailer die het meest is voorbereid op de toekomst*. Voor deze toekomst hebben we ambitieuze doelen gesteld. De focus komt de komende jaren nog meer te liggen op service en klanttevredenheid. Daarnaast zet MediaMarkt in op een sterke groei van online,” aldus Arnold Sporrel, nieuwe CEO van MediaMarkt Nederland.

“MediaMarkt Nederland bestaat nu 18 jaar en we zijn nog altijd volop in ontwikkeling, sterker nog we zijn pas net begonnen. Zoals iedere 18-jarige barsten we van de plannen en ideeën. We hebben een overvolle agenda voor wat we de komende jaren in Nederland allemaal gaan doen,” vertelt Sporrel.

Samenstelling nieuwe board

De Nederlandse board zal verder bestaan uit Patrick van der Linden, COO Purchase en Michael Söhlke, CFO (per 1 april 2018). Het management team wordt in 2018 uitgebreid met een Chief eCommerce Officer en een Chief Services & Solutions Officer.

Barry van Ruiven, voorheen Chief Procurement Officer (CPO), vertrekt bij MediaMarkt en gaat verder als CEO van JUKE International.

 

*Bronvermelding: Retail Ranking 2017 van Q&A

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Nieuwe access points van Zyxel maken einde aan uitdagingen 11ac Wave 2 WiFi

PlayLink games voor PS4 brengen de sfeer van gezelschapsspellen naar de huiskamers