in

Philips TV OLED804 wint shoot-out test met dank aan OLED en P5-processor

De Philips TV OLED804 is verkozen tot winnaar ‘Beste OLED-tv’ tijdens een speciale shoot-out onder vier fabrikanten: Philips, LG, Panasonic en Sony. 69% van het ‘blinde’ publiek koos voor de Philips tv na het vergelijken van verschillende beeldverwerkingstechnologieën van vier televisies.

Na het Verenigd Koninkrijk (1x) en Duitsland (2x) was het dit keer de beurt aan Nederland. Voor de vierde maal op rij hebben lezers van gespecialiseerde tv-bladen (FWD Magazine en HomecinemaMagazine.nl in België en Nederland) Philips TV tot winnaar aangeduid van een speciale shoot-out onder vier fabrikanten met de beste OLED-tv’s die ‘blind’ aan het publiek werden voorgesteld om enige merkgebonden vooroordelen te vermijden.

Description automatically generatedTijdens de shoot-out kon het uitgenodigde publiek de beeldverwerkingstechnologieën van vier van de belangrijkste tv-fabrikanten vergelijken. De vier geteste 65″ tv’s waren de Philips OLED804, de Sony AF9, de Panasonic GZ2000 en de LG C9. Ze werden stuk voor stuk zorgvuldig onherkenbaar gemaakt zodat geen van de 25 lezers wist voor welk model hij stemde.

Dit is onze vierde blinde test, ditmaal in drie landen, en ik ben ontzettend blij dat de resultaten over de hele lijn consequent zijn

Om een gelijk speelveld verder te garanderen, begon de test met een afzonderlijke kalibratie van de vier tv’s volgens dezelfde standaard, door het deskundige redactieteam van de FWD Media Group, waardoor de interne verwerkingsopties tot een minimum werden beperkt en de technologische verschillen tussen de merken meteen konden worden vergeleken.

Er werd andermaal een brede selectie aan content gebruikt, met tien clips die elk tweemaal vanaf een media-pc werden afgespeeld, of live vanaf Netflix of via 4Kblu-ray vanop een Xbox werden gestreamd.

De Philips OLED804 kwam als winnaar uit de gekalibreerde test, met een indrukwekkende 38%, gevolgd door Sony op de tweede plaats met 30%; LG werd derde en Panasonic vierde.

Vervolgens werden de tv’s omgeschakeld naar ‘levendige’ (vivid) of ‘dynamische’ (dynamic) modus, de modus die consequent door de fabrikanten wordt gebruikt om de beste prestaties van hun volledige verwerkingssoftware voor de beeldkwaliteit aan te tonen – en de modus die de meest directe vergelijking tussen die verwerkingstechnologieën van elke fabrikant mogelijk maakt.

De kijkers kregen opnieuw twee maal 12 clips te zien, vanaf een media-pc en live gestreamd vanaf Netflix of via 4Kblu-ray. De resultaten in ‘vivid’ modus waren meer uitgesproken: 69% van het enthousiaste publiek stemde voor de Philips OLED804, gevolgd door de Panasonic GZ2000 (15%).

In een reactie op het resultaat van de blinde test verklaarde Danny Tack, Philips TV Director Product Strategy:

‘’Dit is onze vierde blinde test, ditmaal in drie landen, en ik ben ontzettend blij dat de resultaten over de hele lijn consequent zijn. We wilden aantonen dat de Philips P5-beeldkwaliteitsverwerking minstens even goed was als de beste van onze concurrenten. We hebben het eerlijk gespeeld door de test blind te laten doorgaan in zowel gekalibreerde als ‘vivid’ modus. De Philips OLED-tv heeft het telkens gehaald met zeer consequente scores tussen elke test en in beide modi. We hebben duidelijk bewezen dat we met de P5-processor van de derde generatie nu de beste beeldkwaliteitsverwerkingstechnologie in de markt hebben.’’

Alle details van de blinde test kunt u hier terugvinden.

De OLED804 is nu verkrijgbaar in 55″ en 65″.
Meer info: www.philips.com/oled

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

1 op de 7 Nederlanders vindt het eigen schuld van ouderen als ze worden gehackt

Nederland koploper in betalen via wearables: een derde van alle wearabletransacties komt uit Nederland