in

Porsche Design en AGON by AOC onthullen de nieuwe PD32M: een 4K, 144 Hz, HDR 1400 premium display

Het toppunt van high-performance gaming – de Porsche Design AOC AGON PRO PD32M. Het premium gamingdisplay van 80 cm/31,5-inch heeft een uniek ontwerp dat is geïnspireerd op de kenmerken en details van een Porsche-sportauto.

De PD32M combineert hoge prestaties met superieure kwaliteit en afwerking en is perfect voor dynamische competities door de meest veeleisende gamers, dankzij zijn scherpe 4K-resolutie, 144 Hz verversingssnelheid en 1 ms GtG-responstijd. De Porsche Design AOC AGON PRO PD32M beschikt ook over MiniLED-achtergrondverlichtingstechnologie en DisplayHDR 1400-ondersteuning – waardoor een ongeëvenaarde visuele ervaring wordt gecreëerd.

“Met onze jarenlange partner Porsche Design hebben we opnieuw een iconische en zeer capabele gamingmonitor gecreëerd die het beste van twee werelden combineert. Als een echt multifunctioneel apparaat wordt de PD32M geleverd met functies die zowel bekwame en ambitieuze gamers als contentmakers zullen aanspreken, waardoor ze hun prestaties en productiviteit kunnen verbeteren”, zegt Stefan Sommer, Global Head of Marketing bij TPV.

Porsche Design AOC AGON PRO PD32M

“Ons overkoepelende doel was om een high-end monitor te maken met een geavanceerd ontwerp en superieure technologie. In 2020 werkten Porsche Design en AGON by AOC samen aan de PD27, een 240 Hz QHD-gamingmonitor, met een standaard die lijkt op de rolkooi van een Porsche-racewagen. Met de tweede generatie gamingmonitor hebben we het race-geïnspireerde ontwerp nog verder ontwikkeld. Het integreert bijvoorbeeld designelementen van het stuur en de wielspaken van een sportwagen”, zegt Roland Heiler, Chief Design Officer bij Porsche Design.

Functioneel ontwerp geïnspireerd door sportauto’s

De functionaliteit van de PD32M-standaard bepaalt de vorm. Stugheid en robuustheid zijn sleutelelementen binnen de game-industrie en als resultaat worden deze kenmerken subtiel toegepast op de schermbehuizing en de gezandstraalde aluminium gegoten standaard. Compactheid is ook van het grootste belang voor monitoren en daarom volgt het ontwerp van de displaypaneelbehuizing de functionele lay-out van de interne componenten. Dit resulteert in spits toelopende oppervlakken aan de achterkant van de monitor die uit het paneel zelf richting de hoofdbehuizingen komen. Afzonderlijke visuele gaten leiden daarnaast naar de verschillende connectorlocaties. Om de dunheid van het paneel visueel te optimaliseren, loopt de displaybehuizing aan de zijkanten nauw toe aan de zijkanten met een lichte helling, waardoor een trapeziumvorm ontstaat, inclusief metalen mesh-inlays voor de koeling en audioluidsprekers. Deze gebieden zijn ook indirect op de achtergrond verlicht met RGB, om de algehele game-ervaring onopvallend onder te dompelen,te verbeteren en dynamiek uit te drukken. Subtiele extra details, zoals een horizontale koelstrip met achtergrondverlichting, is geïnspireerd op luchtgekoelde filters die te vinden zijn op sportauto’s. Ook de productbranding wordt op een levendige manier gepresenteerd door middel van een verwisselbaar projectielogo.

Ervaar high-performance

Het is niet alleen het ontwerp dat de monitor onderscheidt van andere gamingmonitoren op de markt; de grote 31,5-inch monitor zit robuust op het bureau en is in hoogte verstelbaar voor ergonomische positionering. De standaard ondersteunt ook scharnierverstelling voor verticale oriëntatie.

De Porsche Design AOC AGON PRO PD32M heeft een plat IPS (AAS)-paneel, dat 1,07 miljard kleuren reproduceert om zelfs subtiele verschillen in tinten weer te geven. Het is ook zeer kleurnauwkeurig met 97 procent dekking van de DCI-P3-kleurruimte om levensechte kleuren en tinten te bereiken. Met de integratie van de ultramoderne MiniLED-achtergrondverlichtingstechnologie beschikt de monitor over 1.152 dimzones, die individueel kunnen oplichten op basis van de beeldinhoud. Het is bewezen dat de PD32M zowel verblindend zonlicht als zeer intense zwarte schaduwen in hetzelfde frame weergeeft, en is gecertificeerd met de eersteklas HDR-certificering, DisplayHDR 1400. Met een piekhelderheid van maximaal 1400 nits, verkleint hij de gebruikelijke helderheid van ~300 nits van moderne gamingmonitoren.

Het IPS-paneel draait in haarscherpe 4K-resolutie (3840 x 2160) met een hoge, snelle verversingssnelheid van 144 Hz. Met een echte GtG-responstijd van 1 ms wordt de zogenaamde “ghosting” tussen frames vrijwel geëlimineerd. Met de toevoeging van Adaptive-Sync kan het nieuwe apparaat implementaties met variabele verversingssnelheid (VRR) uitvoeren, waardoor artefacten zoals tearing en stotteren worden geëlimineerd. De PD32M is geschikt voor zowel pc- als consolegamers, dankzij de DisplayPort 1.4- en twee HDMI 2.1-poorten. De monitor ondersteunt bovendien apparaten tot 120 Hz bij 4K via USB-C, evenals consoles van de huidige generatie via HDMI 2.1.

Perfect geschikt voor content creators

De Porsche Design AOC AGON PRO PD32M doet ook dienst als productiviteitsmachine voor content creators, ontwerpers, redacteuren of programmeurs. Het is een perfecte home-office monitor met zijn USB-C-ingang, waardoor de monitor zowel het weergavesignaal kan ontvangen als stroom (tot 90 W – afhankelijk van de HDR-instelling) en gegevens kan overdragen naar een aangesloten notebook met slechts een enkele USB-C-kabel. Bovendien hebben notebooks toegang tot en gebruik van alle apparaten die zijn aangesloten op de 4-poorts USB 3.2-hub van de monitor, zoals toetsenborden, muizen of externe schijven. Ten slotte is de PD32M voorzien van een KVM-switch, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen schakelen tussen twee bronnen, zoals een gaming-pc en een werknotebook, terwijl ze hetzelfde toetsenbord en dezelfde muis gebruiken. De monitor kan beide bronnen tegelijkertijd weergeven in de Picture-by-Picture-modus (maximaal UHD bij 60 Hz) via de DP-, HDMI- of USB-C-poorten.

Bovendien heeft de PD32M een krachtig geluidssysteem. Dubbele 8W-luidsprekers, verbeterd met DTS-geluid, bieden de rijke en heldere audio-ervaring die gamers verwachten.

Aanpasbare RGB-verlichting

Hoewel de PD32M al uniek is, kan hij nog verder worden aangepast. Het apparaat is voorzien van volledig aanpasbare RGB-verlichting (Light FX) aan de achterkant van het scherm. Bij het opstarten begroet de monitor gebruikers met een geanimeerd opstartlogo en een speciaal geluid. Het on-screen display (OSD)-menu is ontworpen met een unieke en gebruiksvriendelijke structuur, terwijl een draadloos gaming-toetsenbord is inbegrepen zodat gebruikers snel en comfortabel toegang hebben tot de OSD-instellingen van de monitor. Last but not least wordt de monitor geleverd in een premium verpakking en met een USB-stick met gebruikershandleidingen en bijbehorende software.

De Porsche Design AOC AGON PRO PD32M is nu verkrijgbaar in Porsche Design-winkels, speciaalzaken en online op www.porsche-design.com, evenals in geselecteerde online winkels, voor een adviesprijs van € 1.999,-.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Onderzoeksrapport: ‘Digitale ontwikkeling gaat te snel voor cybersecurity om bij te blijven’

Huawei opent allereerste Experience Store van Nederland in Amsterdam