in

Razer introduceert Razer Core X

Razer Core X geeft laptops een grafische boost: Ruimer. Krachtiger. Betaalbaarder. Razer Core nu compatibel met Mac Thunderbolt 3-laptops – games en prestaties van desktopniveau nu beschikbaar op laptops

Razer introduceert vandaag de Razer Core X, een behuizing voor externe videokaarten met Thunderbolt 3 aansluiting. Het biedt hoogwaardige prestaties tegen een voordelige prijs. De Razer Core-serie, waaronder de Core V2 en Core X, zijn nu compatibel met Mac-laptops met Thunderbolt 3.

Razer Core X

De nieuwe Core X transformeert laptops met grafische kaart, zoals de Razer Blade Stealth, in desktop-gameapparaten door een externe grafische kaart toe te voegen. Daarnaast kunnen gamers hun gaming-laptop toekomstbestendig maken of van virtual reality genieten door de prestaties van hun huidige laptop te verbeteren.

Dankzij de Thunderbolt 3-verbinding is de Core X veelzijdig en niet alleen met Razer Blade-laptops te gebruiken, maar ook met systemen met Windows en macOS. Dit geldt met name voor Windows 10 Redstone 1 of later en macOS High Sierra 10.13.4 of later met compatibele AMD Radeon-kaarten. Razer-compatibele laptops zijn onder andere de Razer Blade Stealth, Razer Blade en Razer Blade Pro (GTX 1060-versie). Andere Windows 10-laptops vereisen een Thunderbolt 3-poort met externe grafische ondersteuning (eGFX).

De Razer Core X heeft een ruimer intern design met een bredere aluminium behuizing voor videokaarten met een maximale breedte van drie slots. De Core X ondersteunt de nieuwste desktop PCIe-videokaarten zoals NVIDIA GeForce, NVIDIA Quadro en Radeon- en Radeon Pro-kaarten met AMD XConnect. Met de kracht van deze grafische kaarten versnelt de Core X creatieve werkprocessen en kunnen gebruikers een compact werk- of gevechtsstation creëeren.

De Razer Core X benut volop de plug-and-playmogelijkheden van de Thunderbolt 3 (USB-C) aansluiting op de laptop. Hierdoor hoeven gebruikers hun laptop niet elke keer opnieuw opstarten als het toestel wordt aangesloten. De Thunderbolt 3-verbinding zorgt ook voor hoge snelheden tot 40 Gbps.

De Razer Core X heeft een 650W ATX-voeding om genoeg stroom te leveren voor de nieuwste en toekomstige grafische kaarten. Een enkele Thunderbolt 3-aansluiting levert nu 100W stroom voor het opladen van laptops.

De aluminium behuizing is ontworpen met open ventilatieroosters en extra desktop-koeling om snel warmte af te geven en de temperatuur optimaal op peil te houden, of het nu gaat om gamesessies of mining van digitale valuta.

De fysieke installatie van een grafische kaart voor desktops duurt slechts enkele seconden met de Razer Core X. Zijn duurzame aluminium behuizing schuift open met minimale inspanning en de grafische kaart wordt vastgezet met een schroef die gebruikers met hun duim vast kunnen draaien. Daardoor hebben zij geen gereedschap nodig. De oplossing van Razer helpt om laptops toekomstbestendig te maken, omdat videokaarten gemakkelijk kunnen worden vervangen door nieuwe componenten en graphics zodra deze beschikbaar zijn.

Razer kondigt vandaag ook de nieuwe Razer Blade 15,6″ gaming-laptop met Intels nieuwste 8e generatie 6-core processor en NVIDIA Max-Q graphics aan.

Beschikbaarheid

De Razer Core X is momenteel verkrijgbaar voor €299,99 en kan vandaag besteld worden in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, China. Binnenkort wordt hij ook verscheept naar Scandinavië, Australië, Hongkong, Japan, Singapore en Taiwan.

Adviesprijs: €299,99

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Razer introduceert nieuwe 15,6-inch Razer Blade

Nieuwe A3 en A4 zakelijke inkjetseries komen tegemoet aan de hoge eisen van drukke werkgroepen