in

Ricoh CX1 is compacte groothoek en telecamera

Eind maart belandt de nieuwe digitale compact RICOH CX1 in de winkelrekken. Dit opmerkelijke toestel met royale optische zoom van 28mm groothoek tot 200mm tele heeft een pak technologische innovaties aan boord : Beschikbaar vanaf einde maart in de kleuren zwart, zilver en rosé champagne Adviesprijs : 339 euro

¨ De nieuwe supersnelle beeldsensor met 9,2 miljoen pixels zorgt voor een fijnere definitie en een betere ruisonderdrukking bij de hoge gevoeligheden.

¨ De nieuwe beeldprocessor verbreedt het dynamisch bereik, wat opnamen oplevert die er precies zo uitzien alsof je ze met eigen ogen voor je ziet.

¨ De nieuwe functie Dynamic Range Double Shot maakt vlak na elkaar twee opnamen met verschillende belichtingswaarden en combineert de beste gedeelten van die twee in één nieuw beeld. Daarmee weet de Ricoh CX1 de waarneming met het menselijke oog nagenoeg te evenaren.

¨ De nieuwe Multi-Pattern AUTO witbalansregeling houdt rekening met schaduw- en lichtpartijen of een mix van verschillende lichtbronnen in het beeld, en stelt voor elk beeldgedeelte met verschillende kleurtemperatuur de geschikte witbalans in.

¨ In de nieuwe Multi-Target AF-functie maakt de CX1 kort na elkaar zeven opnamen met telkens een ander, automatisch gekozen scherpstelpunt. Nadien kan de beste opname geselecteerd worden.

In de modus voor continu-opnamen haalt de Ricoh CX1 een topsnelheid van 4 beelden per seconde in de hoogste resolutie.

Het is bijzonder aangenaam fotograferen met deze camera, niet in het minst dankzij het 3 inch grote LCD-scherm met resolutie van 920 000 pixels, dat een brede kijkhoek en een hoog contrast biedt. Ook de verbeterde schermlayout draagt bij tot het bedieningsgemak. De opnamegegevens staan bijvoorbeeld niet over het beeld heen, maar in een apart kader. Het monitor-oppervlak is bovendien voorzien van coatings tegen vuil, krassen en hinderlijke reflecties.

Bewegingsonscherpte door cameratrillingen wordt tegengegaan door compenserende bewegingen van de sensor.

En de Ricoh CX1 heeft nog tal van andere troeven achter de hand : gezichtsherkenning, elektronische waterpas, Easy-modus, optie vierkant beeldformaat, enz.

SD kaart van 2TB

Mini wifi-dongle