in

Samsung introduceert best-in-class databeveiligingschip voor mobiele apparaten

Samsungs nieuwe Secure Element-oplossing bevat CC EAL 5+-gecertificeerde opslag en beveiligingssoftware voor verbeterde databeveiliging – Samsung introduceert een nieuwe gebruiksklare Secure Element (SE) oplossing voor mobiele apparaten.

Deze oplossing is Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 5+-gecertificeerd. De nieuwe SE biedt een sterke beveiligingsoplossing die bestaat uit een beveiligingschip (S3K250AF) en geoptimaliseerde software. Dit garandeert volledige bescherming van privédata op geïsoleerde dataopslag.

‘Sterke en betrouwbare beveiliging is een cruciaal onderdeel in slimme apparaten. Deze apparaten zijn onmisbaar in een moderne levensstijl en bevatten daardoor de sleutel tot onze persoonlijke data en toegang tot diensten zoals de cloud en financiële transacties,’ zegt Erik Seure, Head of Sales en Marketing Mobile B2B bij Samsung Benelux. ‘Samsung heeft een lange en bewezen geschiedenis op het gebied van beveiligingsoplossingen zoals smartcard ICs, IoT-processors en andere halfgeleiderproducten die robuuste beveiliging vereisen. Onze nieuwe gebruiksklare Secure Element-oplossing voor mobiele apparaten beveiligt niet alleen je data, maar biedt bovendien mogelijkheden voor nieuwe mobiele apps die ons leven verrijken, waar je ook bent.’

Een sabotagebestendige kluis

Slimme apparaten bieden steeds meer applicaties die zwaardere beveiligingsvereisten hebben – van het checken van e-mails en het doen van online en mobiele betalingen, tot het vervangen van traditionele huissleutels en papieren vliegtickets. Samsungs nieuwe gebruiksklare oplossing is een sabotagebestendige kluis die gevoelige en versleutelde data zoals pincodes, wachtwoorden en zelfs cryptocurrency-accreditatie veilig bewaart. Dit gebeurt volledig buiten de gebruikelijke mobiele opslag zoals embedded Universal Flash Storage (eUFS) om.

Mobiele beveiliging op het hoogste niveau

De SE draait op de S3K250AF-beveiligingschip en omvat een microcontroller, geavanceerde bescherming op hardware-niveau en een geoptimaliseerd veilig OS. De oplossing biedt beveiliging op het allerhoogste niveau in mobiele apparaten. Dit wordt bevestigd door de CC EAL 5+-certificatie voor de hardware – het hoogste niveau dat is toegekend aan een mobiel component.

Huidige smartphones en tablets zijn al sterk beveiligd tegen inbreuk en sabotage. De nieuwe, volledig op beveiliging gerichte chip biedt een extra laag aan tegenmaatregelen. Deze maatregelen beschermen tegen mogelijke aanvallen zoals reverse engineering, power glitches en man in the middle attacks. Dit maakt het extreem moeilijk voor onbevoegden om toegang te krijgen tot vertrouwelijke data of deze zelfs te kopiëren. Bovendien beheert de SE-oplossing mislukte pogingen en voorkomt het herhalingsaanvallen door alleen het laatste authenticatieverzoek als geldig te accepteren.

De nieuwe SE-oplossing van Samsung is momenteel in massaproductie en wordt gebruikt in de onlangs geïntroduceerde Galaxy S20-serie smartphones.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Smartphonebezitter heeft 13,5 uur nodig voor lezen algemene voorwaarden

Dynabook voegt nieuw model met NVIDIA GeForce MX250 grafische kaart toe aan de Satellite Pro L50-G-lijn