in

Samsung voor zeventiende jaar op rij wereldmarktleider TV’s

Samsung was in 2022 voor het zeventiende jaar op rij wereldmarktleider op het gebied van televisies, zo laat onafhankelijk marktonderzoekbureau Omdia weten.

Deze prachtige prestatie kan worden toegeschreven aan Samsungs voortdurende toewijding aan een eersteklas kijkervaring en gebruikersgerichte designs.

Samsungs leidinggevende positie op de TV-markt wordt het best geïllustreerd door de Neo QLED-reeks. In 2022 verkocht Samsung maar liefst 9,65 miljoen exemplaren van QLED- en Neo QLED-TV’s, wat de cumulatieve verkoop op 35 miljoen brengt sinds de lancering in 2017. Samsung domineerde bovendien het ultragrote tv-marktsegment in 2022, met 36,1% marktaandeel voor TV’s van meer dan 75 inch en 42,9% marktaandeel voor TV’s van meer dan 80 inch. Voor de premium TV-markt behield Samsung met 48,6% het grootste marktaandeel qua omzet.[1]

“Ons marktleiderschap in de afgelopen zeventien jaar is mogelijk dankzij de loyaliteit en het vertrouwen van onze klanten,” zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager Audio & Televisie bij Samsung Benelux. “En zij zullen niet teleurgesteld zijn: onze nieuwe tv line-up van 2023 tilt de gebruikservaring naar een nog hoger niveau!”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Sony introduceert de BRAVIA XR TV line-up van 2023

DHL maakt posttarieven voor consumenten bekend