in

Sandisk stapt in wereld van mp3-spelers

Sandisk, fabrikant van memory cards, breidt zijn assortiment uit met audiospelers. De eerste serie is pas uitgebracht door Holst Foto.

De Sandisk Digital Audio Player werkt met een vast geheugen. De speler is geschikt voor zowel mp3- als wma-bestanden en ook te gebruiken als usb-stick. Hij is voorzien van een voice recorder en FM-radio. De digitale tuner beschikt over twintig voorkeurszenders. De toestellen, leverbaar in drie kleuren, zijn er in een 256Mb, 512MB en 1GB variant. Distributeur Holst hanteert de verkoopadviesprijzen van respectievelijk 89, 149 en 199 euro.

Sandisk heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een tweede lijn aangekondigd. De Sansa e100 serie bestaat uit enkele digitale audiospelers met een flash geheugen. De toestellen zullen beschikbaar zijn met een harde schijf van 512MB en 1GB. Eric Bone, sales director van Sandisk: “De Sandisk Sansa serie beschikt over een gemakkelijk te gebruiken besturing, een verbeterde geluidskwaliteit en de mogelijkheid om de opslagcapaciteit uit te breiden.” De release van deze tweede serie staat gepland voor maart. De verkoopadviesprijzen zijn nog onbekend.

Canon introduceert mobiele fotoprinter

Namco komt met straatracegame