in

SD kaart van 2TB

In Amsterdam kondigde Panasonic aan dat zij een nieuwe generatie SD-kaarten in ontwikkeling hebben die gaat tot maar liefst 2 TerraBite. De SDXC (SD extended memomory) kaart is de opvolger van de huidige SDHC-kaarten die een maximale capaciteit hebben van 32 GB. De nieuwe kaart krijgt een lees-schrijf snelheid van 300 Megabytes per seconde.Bijzonder is ook dat de nieuwe SDXC -kaart een grotere opslagcapaciteit heeft dan Blu-Ray

De nieuwe kaart krijgt een lees-schrijf snelheid van 300 Megabytes per seconde. Panasonic probeert voor dit nieuwe type sd-kaarten afspraken te maken met andere fabrikanten zodat het een standaard wordt en de compatibiliteit gewaarborgd is.
Bijzonder is ook dat de nieuwe SDXC -kaart een grotere opslagcapaciteit heeft dan Blu-Ray. De Japanse fabrikant gaat in de toekomst al zijn producten (ook televisies) uitrusten met een kaartslot dat het nieuwe formaat kan lezen. Waarmee in de ogen van Panasonic een compleet nieuwe drager van digitale informatie ontstaat., die bij uitstek geschikt is voor de distributie van HD videomateriaal.
Over het tijdspad wilde Panasonic alleen maar zeggen dat ze verwachten de eerste 64 GB SDXC kaarten volgend jaar op de markt te brengen en dat op IFA dit jaar nieuwe aankondigingen te verwachten zijn.

Nieuwe draadloze SingStar microfoons

Regenboog aan kleuren kondigt lente aan bij Trust