in

Logistics Manager van Samsung gekozen tot Logistiek Manager 2008

Lars Breedveld, Logistics Manager bij Samsung Electronics Benelux, is gekozen als Logistiek Manager van het Jaar 2008. De vakjury is samengesteld door de vereniging Logistiek management. Breedveld verdiende zijn verkiezing volgens de jury voor de wijze waarop hij de bestaande logistieke functie binnen Samsung heeft omgevormd en op een strategisch niveau in de organisatie heeft verankerd.

In zijn presentatie tijdens de finale liet Breedveld als voorbeeld zien dat een ‘economy of focus’ tot betere prestatiecijfers kan leiden dan een ‘economy of scale’. Een belangrijke verandering die Breedveld aanbracht, was namelijk het kiezen voor lokale logistieke dienstverleners in plaats van één mondiale dienstverlener. ‘One size does not fit all,’ vatte Breedveld dit samen. Opvallend en gedurfd, oordeelde de jury, want tegen de heersende wijsheid en trend in.

Logistiek bij Samsung, zo betoogde Breedveld tijdens zijn finalepresentatie, heeft tot doel preferentie voor het merk te creëren onder de retailpartners van zijn bedrijf. ‘Alle investeringen in research & development, productmarketing, marketingcommunicatie en verkoop zijn vergeefs als onze producten niet op tijd en in goede staat bij de retailer aanwezig zijn, wanneer de klant daar binnenloopt.’

Nieuwe draadloze SingStar microfoons

Regenboog aan kleuren kondigt lente aan bij Trust