in

Sfeervolle shooter Bioshock eindelijk op de PS3

Bioshock, de sfeervolle shooter met role playing game elementen was vorig jaar een grote hit op de Xbox 360 en de pc. PlayStation 3 bezitters moesten van de zijkant toekijken hoe anderen het sfeervolle en goed in elkaar zittende griezelverhaal van de onderwaterstad Rapture tot zich namen. Ontwikkelaar 2K Games en uitgever Take Two Interactive hebben kort geleden de PS3 versie van Bioshock in de markt gebracht.

Ondanks dat we een jaar verder zijn, is er aan het spel in vergelijking met de eerdere versies eigenlijk maar weinig veranderd. Nog steeds komt je na een vliegtuigcrash in een utopische onderwaterstad van Rapture terecht waar een perfecte samenleving gebouwd lijkt te zijn. Al snel blijkt de op het eerste gezicht utopische wereld van Rapture een groot aantal geheimen te bezitten die de speler al spelend zal ontdekken. De zeer sfeervolle retrosfeertje met duistere wandelgangen voorzien van opvallend neonverlichting en creepy spelervaring zijn gelukkig gelijk gebleven en zijn net zo overdonderend en uniek als bij de eerdere Xbox 360- en pc-versies. Wel nieuw is de extra moeilijke survival spelmoeilijkheidsgraad voor de echte shooter die hards waarbij je echt tot het uiterste zal moeten gaan om tegenstanders tegen de vlakte te krijgen. Ook nieuw zijn Challange Rooms met extra puzzels die PS3-bezitters vanaf 20 november als gratis downloadbare content via PlayStation Network voor hun kiezen voorgeschoteld krijgen.
Net als in de vorige versies is het wapenarsenaal dat je tot je beschikking hebt groot. Zo kun je tegenstanders in brand steken, door telekinese omver werpen, elektrocuteren of gewoon met een zelf in elkaar geknutseld wapen kopje kleiner maken. Ook gebleven zijn de Little Sisters en Big Daddy’s. De eerste tere meisjeszieltjes heb je nodig om de speciale ADAM-krachten te bemachtigen om je sterker te maken en allerlei wapens te kunnen gebruiken. De Bid Daddy’s daarentegen zijn grote robotachtige wezens in ouderwetse duikerspakken die er alles aan doen om de Little Sisters te beschermen.
Net als in de eerdere versies ontbreken jammer genoeg de co-op en multiplayer varianten van het spel. De gamer zal het dus moeten doen met een single player versie die de speler gelukkig minimaal een goede 15 a 20 uur in de ban van de adembenemende Rapture, Little Sisters en Big Daddy’s zal houden. 2K Games heeft inmiddels Bioshock 2 aangekondigd die eind 2009 moet uitkomen.

Roterend iPhone Dock

2000 GB harddisk