in

Shuttles productfamilie van de 1,3 liter-pc’s krijgt een krachtige uitbreiding

1,3 liter-pc met 4x HDMI 2.0 dankzij geïntegreerde NVIDIA GeForce GTX 1050 grafische kaart – Als eerste model in dit formaat rekent de DH02U niet meer alleen op de grafische prestaties die door de gesoldeerde processor worden geleverd.

Deze wordt nu voor het eerst bijgestaan door een NVIDIA GeForce GTX 1050 grafische chip met 4 GB grafisch geheugen. Dit maakt de DH02U snel genoeg voor een vloeiende 3D-visualisatie en om via HDMI 2.0b maar liefst vier hogeresolutieschermen in 4K met 60 Hz aan te sturen.

  • Geschikt voor omgevingstemperaturen tot 50 °C
  • Ondersteuning van tot vier 4K-beeldschermen
  • Verkrijgbaar in twee varianten: met Intel Celeron of Intel Core i5 processor

In de productcategorie ‘XPC slim’ wordt de DH02U standaard als zogenoemde Barebone geleverd, waarbij naast de CPU en reeds vermelde grafische chip, ook de kast, het moederbord, koelsysteem en de ventilatorloze 120W-voeding zijn inbegrepen. In de DH02U werkt een Intel Celeron 3865U Dual-Core processor met een basissnelheid van 1,8 GHz, terwijl de DH02U5 met Intel Core i5-7200U processor een beroep kan doen op 3,1 GHz en 4 threads. De moderne 14nm-microarchitectuur en het maximale vermogensverlies van ongeveer 15 watt waarborgen een laag energieverbruik.

“Mogelijke gebruiksscenario’s zijn bijvoorbeeld digital signage op het POS of toepassingen met meerdere beeldschermen in controlekamers.”

Onder het stalen kastdeksel komt ruimte tevoorschijn voor een 2,5”-schijf in de vorm van een harde schijf of SSD en twee SO-DIMM sockets, die met in totaal 32 GB DDR4 geheugen kunnen worden uitgerust. Er is een M.2-2280 slot beschikbaar voor een snelle NVMe-SSD. Het tweede M.2 slot is bedoeld voor wifi-kaarten, zoals het optioneel verkrijgbare toebehoren WLN-M.

Bij minimale afmetingen van 19 x 16,5 x 4,3 cm (l x b x h) biedt de DH02U aan zijn achterkant vier HDMI 2.0b aansluitingen, Intel Gigabit Ethernet, USB 3.0, RS-232 en een 4 pin-aansluiting voor een externe aan-uitknop. Aan de voorkant wordt de DH02U via 2x USB 3.0 en 2x USB 2.0 verbonden met randapparatuur. Hier vindt men ook de audio-aansluitingen. Als besturingssysteem zijn Windows 10 (64-bit) en Linux (64-bit) geschikt.

“Wij positioneren de beide modellen duidelijk in het b2b-segment”, zegt Tom Seiffert, Head of Marketing & PR bij Shuttle Computer Handels GmbH. “Mogelijke gebruiksscenario’s zijn bijvoorbeeld digital signage op het POS of toepassingen met meerdere beeldschermen in controlekamers.”

De gebruikspositie is flexibel: de hier voorgestelde apparaten kunnen zowel horizontaal als rechtopstaand met de optionele standvoet (PS02) worden opgesteld; of ze kunnen met de bijgeleverde VESA-houder aan een oppervlak naar keuze of een geschikt beeldscherm worden gemonteerd. Met het accessoire PRM01 is het bovendien mogelijk om twee apparaten in één 19”- rack in te bouwen. Ook voor de ‘remote power-on’-aansluiting is een passende aansluitkabel (CXP01) verkrijgbaar.

De adviesprijs van Shuttle voor de DH02U bedraagt 726,- euro, terwijl de DH02U5 op 999,- euro komt te staan – telkens incl. processor en grafische kaart, zonder werkgeheugen en schijven. Beide prijzen zijn exclusief btw. De twee modelvarianten zijn vanaf nu in de vakhandel verkrijgbaar.

Meer informatie:
DH02U www.shuttle.eu/products/slim/dh02u/
DH02U5 www.shuttle.eu/products/slim/dh02u5/

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Fresh ‘n Rebel Rockbox Bold 

Amazon kondigt Prime Day 2018 aan