in

Sliderphone met touchscreen

Samsung introduceert met de UltraTOUCH (S8300) als eerste een elegante slider met een volledig touchscreen. Het toestel maatk fotos en videos, speelt muziek af en kan natuurlijk ook snel internetten. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona lanceert Samsung een portfolio full touch telefoons dat aansluit op elke lifestyle.

De UltraTouch slidertelefoon heeft een krasbestendige 2,8 inch amoled-display. Een simpele beweging met de vinger over het display is voldoende om te bellen, te internetten of videos in levendige kleuren te bekijken. Het toestel is slechts 12,7 mm dik. Het toetsenbord is ingedeeld als een standaard telefoontoetsenbord van vier rijen van drie toetsen, als handig alternatief naast het aantrekkelijke touchscreen.

De Samsung UltraTouch beschikt over een 8 megapixel camera. Deze heeft een dual power led-flitser. Ook zit er een ingebouwde a-gps-ontvanger in en zijn foto’s eenvoudig op de kaart te zetten met geo-tagging. De telefoon kan ook filmpjes schieten met 30 frames per seconde in vga-kwaliteit. Met de hsdpa 7,2 Mbps-verbinding is het internetten prettig snel.

De vernieuwde intuïtieve TouchWiz-gebruikersinterface laat zich eenvoudig bedienen. De gebruiker kan zelf bepalen hoe zijn desktop eruit ziet dankzij het simpele drag & drop-principe. De Samsung UltraTouch is vanaf medio maart 2009 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 549 euro.

Fujitsu Siemens biedt demomodellen in-a-box

LG lanceert de ARENA