in

Solid State Drives in de belangstelling

Op de Cebit-stand van Transcend was vooral veel aandacht voor de allernieuwste Solid State Disks. Behalve de gangbare SLC/MLC modellen die tot 192 GB gaan is er vooral veel enthousiasme over de externe 1.8 inch SSD. Deze drive is 8 cm bij 5 cm groot (creditcardformaat) en 1.3 cm dik. Door het flash geheugen blijft het apparaatje licht: slechts 50 gram.

Behalve het compacte formaat valt de SSD18M ook op vanwege de eSata én usb- aansluitingen. De high-speed eSata aansluiting biedt een maximale leessnelheid van 90 MB/s en schrijfsnelheden tot 50 MB/s, terwijl de usb 2. 0 interface zorgt voor maximale compatibiliteit met alle types notebooks en pcs.

In tegenstelling tot traditionele harde schijven is de SSD18M gemaakt van betrouwbaar NAND flash-geheugen dat geen bewegende delen bevat. De SSD18M maakt een eind aan mogelijke mechanische defecten die kunnen ontstaan door trillingen en schokken en bespaart ook aanzienlijk meer energie.
 
De SSD18M is verkrijgbaar in 32 GB (TS32GSSD18M-M), 64 GB (TS64GSSD18M-M) en 128 GB (TS128GSSD18M-M), inclusief twee jaar garantie en wereldwijde after sales service. De adviesprijs is vanaf 114 euro (excl. btw).

Eenvoudig telefoongesprekken vastleggen

Nieuwe toestellen Nokia in teken van muziek