in

Somfy demonstreert Smart Home-innovaties op CES Las Vegas

Somfy zal van 7 tot 10 januari aan de CES Trade Show in Las Vegas deelnemen. Daar zullen verschillende nieuwe productinnovaties voor 2020 worden voorgesteld. CES is de grootste consumententechnologie beurs met 175.000 bezoekers in 2019 en ruim 4.500 bedrijven.

Met meer dan 50 jaar ervaring in het verbeteren van woonomgevingen is Somfy ook pionier geworden in het digitaliseren van huizen en gebouwen. Met slimme oplossingen wordt het dagelijkse leven van miljoenen gebruikers in de hele wereld gemakkelijker. Onze innovaties zijn gericht op het automatiseren en onderling verbinden van rolluiken, zonweringen, raamdecoratie en gordijnen, poorten en garagedeuren, verwarming, verlichting, camera’s en alarmsystemen.

We hopen dat ze bij bezoekers evenveel tot de verbeelding zullen spreken als bij ons

De volgende twee producten presenteren we op CES en willen we in het bijzonder onder de aandacht brengen voor Noord Europa:

Somfy Door Keeper

De Somfy Door Keeper is een connected slot dat niet alleen de deuren optimaal beveiligt, maar ook toezicht houdt en waarschuwt bij trillingen die wijzen op een poging tot inbraak. Het apparaat laat dan een alarmsignaal klinken om indringers weg te jagen en brengt ook de eigenaar van de woning op de hoogte.

Met de Somfy Keys-app kunnen gebruikers op elk moment controleren of een deur geopend of gesloten is, en ze indien nodig op afstand vergrendelen. Ze krijgen ook automatisch een waarschuwing wanneer een deur niet goed gesloten is of open staat. Verder kunnen ze toegangscodes instellen voor bewoners en personen die ze vertrouwen, zoals werknemers of vakantiegangers die het eigendom huren. Deze toepassingen richten zich in alle huizen voornamelijk op de voordeur, de meest gevoelige plaats om te beveiligen. Met Door Keeper wordt dit een actief onderdeel van de beveiliging van een woning.

Somfy Door Keeper integreert Somfy’s gepatenteerde IntelliTAGTM- technologie, die in alarmsystemen van Somfy gebruikt wordt.

De Somfy Door Keeper zal in het tweede kwartaal van 2020 in Frankrijk en Duitsland verkrijgbaar zijn.

TaHoma switch

Tien jaar na de lancering van TaHoma, het kloppend hart van het Smart Home, komt Somfy met de TaHoma switch, de eerste slimme bediening om woningen te centraliseren en te verbinden. Gebruikers kunnen er meer dan 300 toepassingen centraal mee bedienen, van de eigen merken van Somfy tot andere woonmerken en de voice assistants Google Assistant en Amazon Alexa. Het beheert aspecten zoals verlichting en gordijnen, maar ook bewakingscamera’s en alarmsystemen, en het openen en sluiten van ramen en deuren.

De TaHoma switch kan met een stopcontact en een wifi-verbinding overal in huis geplaatst worden. Via de TaHoma app kunnen gebruikers twee van de drie controleknoppen aan hun dagelijkse routine aanpassen – bijvoorbeeld door de ene knop in te stellen op ‘huis verlaten’ en de andere op ‘thuiskomen’. De Smart Home-instellingen kunnen overeenkomstig worden aangepast.

De Somfy TaHoma switch zal vanaf de herfst van 2020 in Europa verkrijgbaar zijn via alle distributiekanalen (installateurs, gespecialiseerde winkels, e-shops).

Sander Schmitz, Marketing Manager van Somfy noord Europa, over de deelname van Somfy aan CES: “CES is altijd een van de boeiendste evenementen op onze kalender en we zijn verheugd om dit jaar twee innoverende toepassingen op de show te mogen tonen. Smart Home-technologie wordt almaar innovatiever en gebruiksvriendelijker, en biedt meer mogelijkheden voor mensen om verschillende systemen met één bedieningspaneel te versterken. Somfy is trots dat het op de voorgrond van deze ontwikkelingen staat.”

“Met de Door Keeper en TaHoma switch die we tonen, worden huizen van mensen veiliger en beter beveiligd, energiezuiniger, en gewoonweg aangenamer om te wonen. We hopen dat ze bij bezoekers evenveel tot de verbeelding zullen spreken als bij ons.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Samsung Electronics onthult 2020 QLED 8K-tv op CES

D-Link op CES 2020