in

Sony kondigt drie nieuwe 4K HDR-camcorders aan

Sony kondigt vandaag drie nieuwe 4K HDR-camcorders aan: de XDCAMPXW-Z90, de NXCAM HXR-NX80 en de Handycam FDR-AX700 – Deze modellen zijn uitgerust met een Fast Hybrid AF-systeem voor een accurate en nauwkeurige autofocus.

De 1.0-inch stacked Exmor RS CMOS-beeldsensor zorgt voor een optimale verwerking van de beelden. De nieuwe camcorders ondersteunen allemaal een instant HDR-workflow (High Dynamic Range). Dit garandeert hoogwaardige HDR-content met een minimale postproductie.

Het Fast Hybrid AF-systeem zorgt voor een optimale scherpstelling en tracking tijdens het maken van opnamen. Dit systeem beschikt over 273 AF-punten fasedetectie. Tevens is een nieuw ontwikkeld AF-algoritme opgenomen. Dit maakt scherpstellen een stuk makkelijker. Vooral wanneer een nauwkeurige scherpstelling nodig is om 4K-video’s te maken. In de video-opnamemodus geven fasedetectie-AF-frames het gebied weer waar de camera op focust. Hierdoor kan de gebruiker een object in scherpstelling voortdurend in de gaten kan houden.

De nieuwe camcorders hebben een OLED-Tru Finder met een hoge resolutie (0.3 n9-inch OLED met 2.359K dots) en geavanceerde touchscreenbediening. Via het 3.5-inch lcd-scherm is het eenvoudig om de focus te weerleggen op een ander object of instellingen aan te passen. Via dit touch-screen zijn tevens AF Drive Speed, Tracking Depth Range en Subject Switching Sensitivity aanpasbaar.

We willen professionals de allerbeste camera’s bieden, of het nu een YouTube-ster is die een video schiet, of een freelancer die onder druk van de nieuwsredactie werkt

De nieuwe camcorders ondersteunen 4K HDR-opnamen met HLG (Hybrid Log-Gamma) en bieden een instant HDR workflow. De tijd aan postproductie kan hiermee worden beperkt. Tevens kan eenvoudig hoogkwalitatieve HDR-content zonder grading worden geproduceerd. Doorgaans was hiervoor zeer geavanceerde techniek en gespecialiseerde kennis voor nodig. De HDR-camcorders zijn uitgerust met diverse nieuwe functies:

  • 4K-opnamen zonder pixelbinning via een verbeterde BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor
  • Super Slow Motion voor opnamen tot 960 bps en Slow & Quick Motion Full HD voor opnamen tot 120 bps
  • S-Log3/S-Gamut3-opties om beelden naar wens te optimaliseren
  • 29mm (35EQ) groothoek ZEISS Vario-Sonnar T* 12x optisch zoomobjectief en 18x Clear Image Zoom
  • Minder beeldvervorming in vergelijking met traditionele modellen bij het vastleggen van bewegende objecten

Deze nieuwe camcorders zijn tevens geschikt voor het produceren van Proxy-opnamen, Relay-opnamen en simultane back-upopnamen. Dit is mogelijk dankzij de nieuwe dubbele geheugenslots en meerdere camerabedieningsmogelijkheden ondersteund door TC (timecode)/UB (user bit). Tevens zijn een REMOTE-aansluiting, Multi-Interface Shoe en HDMI Type A voorzien.

“We willen professionals de allerbeste camera’s bieden, of het nu een YouTube-ster is die een video schiet, of een freelancer die onder druk van de nieuwsredactie werkt” zegt Jelger Annegarn, Marketing Manager Digital Imaging Sony Benelux “Dat is precies wat onze nieuwe camcorders mogelijk maken. Door het scherpstellen van objecten eenvoudiger te maken en postproductie te stroomlijnen, ondersteunen we gebruikers optimaal.”

Naast de eerdergenoemde functies bieden de XDCAM PXW-Z90 en NXCAM HXR-NX80 een dubbele XLR audio-ingang, een afneembaar handvat en toegang tot Content Browser Mobile. Met deze applicatie kan Wi-Fi-monitoring worden ingeschakeld. Dit functioneert als een afstandsbediening en draadloze tijdcodesynchronisatie tussen meerdere camera’s.

De PXW-Z90 biedt een XAVC-output. Dit is nodig om beelden in 4:2:2 10 bit (HD) en 4:2:0 8 bit (QFHD) te produceren naast het MPEG2HD-format. Deze camcorder is tevens uitgerust met 3G SDI-connectiviteit en netwerkfuncties voor streaming van video’s. Het systeem is daardoor compatibel met XDCAM Air, de cloudservice van Sony.

De NXCAM HXR-NX80 en Handycam FDR-AX700 bieden extra outputfunctionaliteit via XAVC S. Dit is een uitgebreid format van XAVC.

De XDCAM PXW-Z90 en NXCAM HXR-NX80 zijn vanaf december beschikbaar in de Benelux. De FDR-AX700 is vanaf oktober verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.pro.sony.eu / www.sony.nl of bezoek Sony op de IBC 2017 (stand 13.A10).

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

ACA IT-Solutions verkozen tot Best Partner of the Benelux door Kaspersky Lab

DigiFocus: Voorkom creditcardfraude als online winkelier met deze vijf tips