in

Soul Calibur 4

Het genre van vechtspellen is dankzij top-franchises als Mortal Kombat, Street Fighter en Tekken goed vertegenwoordigd binnen de gaming-industrie. Soulcalibur van Namco Bandai hoort zonder meer binnen het lijstje van fightinggame toppers.

Met deel 4 slaat de serie een nieuwe weg in. Behalve voor het eerst beschikbaar op de next-gen consoles van de PS3 en Xbox 360 volledig in high definition, weet het spel ook een aantal opvallende nieuwe karakters in het spel op te nemen. We hebben het hier over niemand minder dan Star Wars-iconen Yoda op de Xbox 360 en Darth Vader op de PS3 die het in één-tegen-één zwaardgevechten het opnemen tegen bekende Soulcalibur karakters maar ook nieuwe Soulcalibur-helden Hilde, Angol Fear en Scheherazade.

Zoals het hoort in een vechtspel zijn ook de finishing moves en vechttechnieken van alle karakters vernieuwd waardoor het, nog meer dan in het verleden, een genot blijft om de vlotte en vloeiende bewegingen in HD te zien. Zondermeer het meest spectaculair zijn de special eindbewegingen waarbij de speler de tegenstander met een speciale move kan “afmaken”. Juist door deze vaak bloederige eindscenes heeft het spel dan ook een welverdiende 16+ classificatie gekregen.

Een ander Soulcalibur noviteit is het online multiplayer gedeelte waarbij spelers via Xbox Live of PlayStation Network in bloedstollende man-tegen-man gevechten hun vechtkunsten naar een hoger niveau kunnen tillen.

Gdium september leverbaar

James Bond telefoon