in

Spiegel-fotolijst met internetverbinding

Parrot presenteert de digitale fotolijst die dienst doet als spiegel en ook nog eens verbonden is met internet: de Grande Specchio, naar een speciaal ontwerp van Martin Szekely. De ‘spiegel’ heeft een 10,4 inch hoge resolutie lcd-scherm. Hij heeft een adviesprijs van 500 euro en een ophangsysteem zit erbij.

De Grande Specchio – Grote Spiegel – is via het Android besturingssysteem van Google verbonden met internet. Er zijn twee softwareprogramma’s beschikbaar: People en Holidays. De eerste biedt een eindeloze diavoorstelling van portretfoto’s die de lijst op het web tegenkomt. De gebruiker selecteert op Google Maps een plaats en dan zorgt Holidays ervoor dat er foto’s van de dichtstbijzijnde stranden vertoond worden.

De interface van de spiegel wordt bestuurd via een trackball en bijna onzichtbare knopjes. De fotolijst zet foto’s automatisch recht en het scherm gaat eveneens automatisch uit zodra het donker is om energie te sparen.

Via wifi zijn rss-feeds te bekijken, is Windows Live te gebruiken en de eigenaar kan ook via e-mail foto’s ontvangen op de lijst. Natuurlijk zijn foto’s meteen te delen via Picasa of Flickr. Via wifi of bluetooth zijn foto’s naar telefoons en computers te sturen, maar ook bevat de lijst usb- en sd-poorten.

Meer informatie: www.parrotshopping.com

Film ‘huren’ op de Xbox

Kabels met een twist