in

Swappie prijst Europese overeenkomst

Right to Repair-richtlijn – Swappie is verheugd over het recente voorlopige politieke akkoord dat de onderhandelaars van het Europees Parlement, de Raad van de EU en de Europese Commissie hebben bereikt over de richtlijn inzake het recht op reparatie.

Deze mijlpaalovereenkomst, officieel getiteld de richtlijn “gemeenschappelijke regels ter bevordering van het recht op reparatie voor consumenten”, vormt een belangrijke stap bij het bevorderen van duurzaamheid, consumentenemancipatie en concurrentie binnen de reparatie-industrie in de Europese Unie.

Claire Darmon, hoofd Public Affairs bij Swappie, die een leidende rol speelt bij Swappie’s inspanningen om te pleiten voor het recht op reparatie voor consumenten, is enthousiast over de positieve implicaties van de overeenkomst: “We zijn blij met de inzet van de EU voor het bevorderen van een circulaire economie door middel van de Right to Repair-richtlijn. Deze baanbrekende wetgeving sluit perfect aan bij Swappie’s missie om hoogwaardige refurbished elektronica voor iedereen toegankelijk te maken en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzaam milieu.”

We zijn blij met de inzet van de EU voor het bevorderen van een circulaire economie door middel van de Right to Repair-richtlijn

Swappie blijft zich inzetten voor het succesvol implementeren van deze maatregelen en neemt actief deel aan het implementatieproces. Aangezien de markt voor refurbished elektronica blijft groeien, kijkt Swappie uit naar de samenwerking met belanghebbenden en lidstaten om innovatie te stimuleren, elektronisch afval te verminderen en de principes van de circulaire economie te bevorderen. Kijk hier voor meer achtergrondinformatie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Onderzoek Kaspersky: Nederlandse consumenten bezuinigen op kosten, maar ook op privacy en veiligheid

Samen razendsnel opladen