in

Synology introduceert Deep Learning NVR DVA1622

Synology heeft de lancering van de Deep Learning NVR DVA1622 aangekondigd, een uitbreiding van Synology’s succesvolle reeks ‘deep learning’-Network Video Recorders die ideaal is voor kleinere installaties.

Eerder heeft Synology al de DVA3221 met vier sleuven gelanceerd om AI-gebaseerde bewaking toegankelijk te maken voor het midden- en kleinbedrijf. De nieuwe DVA1622 met twee sleuven brengt AI-gebaseerde analyse, zoals gezichtsherkenning, binnen het bereik van kleine ondernemingen en huishoudens.

Een oplossing op maat voor lokaal gebruik

Met de DVA1622 kunnen thuisgebruikers, winkeleigenaars en andere gebruikers twee slimme analysetaken tegelijk laten uitvoeren en tot 16 camera’s beheren met een device dat zeer weinig ruimte in beslag neemt. Maar dat is nog niet alles. Anders dan zijn grote broer heeft de DVA1622 een HDMI-uitgang voor tot 16 streams op één scherm en ondersteunt hij lokale bediening via twee USB-poorten. Er is dus geen pc meer nodig om een video-installatie te monitoren en beheren.

“We hebben de DVA1622 speciaal ontworpen met het oog op de behoeften van kleine bedrijven en thuisgebruikers,” vertelt Tony Lin, productmanager voor bewaking bij Synology Inc. “Zij hebben een device nodig dat niet alleen de juiste capaciteit heeft, maar ook extra functies bezit die ervoor zorgen dat het met een beeldscherm, muis en toetsenbord kan worden gebruikt als een zelfstandige alles-in-één-bewakingsoplossing.”

Meer dan het opsporen van bedreigingen

Taken voor deep learning video-analyse (DVA-taken) kunnen de veiligheid verbeteren door het opsporen van specifieke bedreigingen na hiervoor te zijn geconfigureerd. Ze kunnen het beveiligen van gebouwen ook eenvoudiger maken door nauwkeurige en gefilterde meldingen af te geven, bijvoorbeeld door gebruikers alleen op de hoogte te stellen van verplaatsingen van personen of auto’s. Deep learning-analyse kan bepaalde aspecten van locatiebeheer automatiseren, bijvoorbeeld bevoegde personen identificeren of de bezettingsgraad berekenen. Ook kan het statistieken en andere nuttige informatie genereren.

Verbetering van de woningbeveiliging

Tijdige meldingen zijn cruciaal om inbraak te voorkomen. Met één of twee DVA-taken kunnen huiseigenaren hun woningbewaking transformeren van eenvoudige CCTV-opnames in een actief bedreigingsdetectiesysteem dat waarschuwt wanneer het verdachte activiteiten detecteert.

Veel woningen hebben tuinen, opritten, schuurtjes en lage daken die dieven relatief eenvoudig kunnen gebruiken om het huis binnen te komen. Maar het instellen van bewegingsdetectie in open gebieden kan veel valse meldingen opleveren doordat dieren, bezorgers en andere zaken het alarm activeren.

De DVA1622 ondersteunt Intrusion Detection, een functie die correct kan vaststellen of mensen en voertuigen vooraf ingestelde grenzen overschrijden (zoals de bovenkant van een hek), en in welke richting. Personen- en voertuigdetectie scant feeds op de aanwezigheid van mensen en auto’s en verstuurt een melding wanneer deze binnenkomen of gedurende een bepaalde tijd in een gebied aanwezig zijn.

Kleine winkels en horeca

Videobewaking is niet alleen nuttig om bedrijven te beveiligen, maar ook om gebouwen efficiënter te beheren. Personen identificeren die het pand niet mogen betreden, zorgen dat alleen het personeel in verboden zones komt, de bezetting beperken en privéparkeerplaatsen vrij houden van auto’s die daar niet horen: dat alles kan worden geautomatiseerd met DVA-functies.

Gezichtsherkenning stelt bedrijven in staat om een database van bezoekers en werknemers op te bouwen en automatisch bezoekers te herkennen die speciale aandacht nodig hebben, of niet-personeel dat verboden zones betreedt. Personentelling kan worden gebruikt om bezoekersaantallen en de totale bezettingsgraad van gebouwen te berekenen. Wanneer te veel mensen samenscholen in een bepaald gebied, kan er bij drukte een melding versturen naar werknemers op locatie. En met kentekenherkenning kan de DVA1622 eigenaars waarschuwen wanneer voertuigen die niet van leden of werknemers zijn een parkeerplaats oprijden.

Veilig bewakingsecosysteem

De DVA1622 wordt kant-en-klaar geleverd met het Surveillance Station 9.0-videomanagementsysteem, dat de nieuwste en beste bewakingsprestaties levert. Dankzij ondersteuning voor meer dan 8.300 nieuwe en oudere cameramodellen, en zelfs nog meer modellen via ONVIF-conformiteit, is de overstap vanaf een andere oplossing eenvoudiger dan ooit. Gebruiksvriendelijke installatiewizards automatiseren de configuratie, zodat u snel aan de slag kunt. Daarnaast is integratie met I/O-modules, audiosystemen, deurcontrollers en andere bewakingsapparaten mogelijk, zodat beveiligingssystemen echt interactief worden. Ook integratie van Surveillance Station met andere Synology-systemen is mogelijk.

Bewakingsgegevens kunnen worden beschermd tegen rampen met automatische back-ups naar een Synology NAS en met dubbele opname vanaf IP-camera’s naar een tweede apparaat of de cloud met behulp van C2 Surveillance. Video-opnamen kunnen eenvoudig worden beschermd tegen diefstal, inbraak en onbevoegd gebruik met versleuteling van beelden en apparaten, HTTPS- en SRTP-ondersteuning, live toevoeging van watermerken en tools voor integriteitsauthenticatie.

De DVA1622 kan eveneens ingezet worden als onderdeel van een grotere installatie. Met Surveillance Station Centralized Management System (CMS) kunnen tot honderden Synology DVA-, NVR- en NAS-devices worden beheerd, bediend, bijgewerkt en beveiligd vanaf een centrale beheerserver. Gebruikers verwerken video’s aan de edge terwijl ze de centrale controle behouden en servers op afstand kunnen onderhouden vanaf één krachtige console.

Beschikbaarheid

De DVA1622 is per direct verkrijgbaar bij verkopers en partners van Synology.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

De eerste editie van metaverse festival MET AMS met 1.500 bezoekers strak uitverkocht

Fransen vaker met drank op achter het stuur; en andere aandachtspunten tijdens je autovakantie