in

Thuiswerken voor velen het nieuwe normaal – zo richt je een fijne vaste werkplek in

Recent onderzoek van Intermediair en Nationale Vacaturebank onder ruim 1.000 respondenten toont aan dat 49 procent van de Nederlanders verwacht thuis te blijven werken na de coronacrisis. Na ruim acht weken in de intelligente lockdown en met de blik op de anderhalvemeter-samenleving, zijn we ons ervan bewust dat thuiswerken voor velen bij het nieuwe normaal zal horen.

Dit is een goed moment om je tijdelijke werkplek thuis om te toveren naar een vaste, comfortabele werkplek. Een ruimte waar je op je gemak bent en productief kan zijn. Netwerkspecialist NETGEAR denkt met je mee en geeft graag een aantal tips.

Ruim op en trek een lijntje naar je zolder

Nu je vaker thuis blijft werken, is het extra fijn om in een ruimte te zitten waar je alleen voor werk komt. Dit is goed voor je work life balance, omdat je net als op kantoor, je computer achterlaat en de deur achter je dicht trekt aan het einde van de werkdag. En ook het wandelingetje naar het koffiezetapparaat breng je zo terug in je werkroutine. Laat je niet tegenhouden door de slechte WiFi die je nu op zolder ervaart, want daar zijn oplossingen voor.

  • Koop een krachtigere router, zodat de connectie tussen de router beneden en jouw apparaten boven niet zwak en traag wordt. Om hier maximale dekking mee te behalen, zet je deze het beste op een centrale plek in huis en in ieder geval buiten de meterkast.
  • Als het mogelijk is om internetkabels door te trekken, plaats dan op zolder een extra Access Point (AP). Als bedrading doortrekken niet lukt, kan je daar een MESH-extender plaatsen. Op zolder schakel je dan over naar WiFi via deze tweede satelliet.
  • Of gebruik een mesh WiFi-systeem, waarmee je voor het hele huis én de tuin gemakkelijk één netwerk opzet. De satellieten vergroten het bereik van de router, die beneden staat, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het internet.

Als je voor een ouderwetse range extender kiest, wees je dan bewust van het concept Sticky cliënts. Apparaten waarvoor je WiFi van de router beneden gebruikt, blijven dan “plakken” aan het WiFi-signaal beneden terwijl je eigenlijk wilt dat deze overschakelen naar de zolder. Het signaal blijft wel werken maar wordt zwakker. Je telefoon of laptop schakelt dus niet vanzelf over naar de extender op zolder en je ervaart nog steeds slecht of langzaam internet. Je moet dan handmatig omswitchen naar de extender op zolder. Alhoewel het een goedkope oplossing is, is het een achterhaalde oplossing en kun je beter kjiken naar een kant en klaar WiFi-systeem waardoor in het hele huis op één netwerk en snelheid zit.

Richt je werkplek precies in zoals bij jou past

Anders dan op kantoor, bepaal je thuis helemaal zelf hoe je je werkplek inricht. Maak jouw nieuwe vaste werkplek aangenaam voor lichaam en geest en voor optimale productiviteit. Creëer een rustige, lichte ruimte. Schilder de muur, zet planten neer en berg alles dat niet met werk te maken heeft op. Zorg ook dat je nieuwe vaste werkplek ergonomisch goed ingericht is. Stel de hoogte van je bureau, stoel en computer volgens de ARBO-richtlijnen op elkaar af om (RSI) klachten te voorkomen.

Af en toe thuiswerken in de tuin

Zorg dat je ook, stiekem, kan profiteren van de voordelen van thuiswerken in de zomer. Niet alleen lunchen in de zon, maar ook een virtuele meeting in de tuin bijwonen is ineens mogelijk. Plaats een foto van je kantoor als virtuele achtergrond voor je calls en zorg dat je WiFi niet hapert in de tuin. Ook voor een goede internetsnelheid in de tuin, geldt dat je de router op een centrale plek in huis moet zetten. Wanneer dit niet mogelijk is, biedt een mesh-systeem de oplossing. Eén van de extra satellieten plaats je dan zo dicht mogelijk bij de tuin. En wil je liever geen extra satellieten in je huis, maar alleen in de tuin, dan plaats je een Outdoor-extender. Ook daarmee vergroot je de dekking en voorziet een weerbestendige satelliet je van goede WiFi tot diep in je tuin.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Arlo lanceert eerste full-picture videodeurbel met 25% meer zicht van wat er voor je deur gebeurt

DigiTest: Teufel Rockster Air review