in

Kwart thuiswerkers verwacht financiële bijdrage van werkgever voor beter netwerksysteem

Om de anderhalvemeter-maatregelen op de werkvloer na te leven, dienen velen van ons voor langere tijd thuis te werken. Werkgevers én werknemers zijn bezig zich aan te passen aan de nieuwe werksituatie, die voor beiden extra kosten met zich mee kan brengen.

Netwerkspecialist NETGEAR deed onderzoek¹ naar de ervaringen met het netwerksysteem thuis en het inrichten van een goede, veilige werkplek. Een kwart van thuiswerkend Nederland blijkt een financiële bijdrage van zijn werkgever te verwachten voor het verbeteren van het netwerksysteem. Tot nu toe kreeg 9 procent van de thuiswerkers zo’n vergoeding.

Online veiligheid van de bedrijfsdata

Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers de afgelopen periode al actief bezig zijn geweest met het inrichten van een goede, veilige werkplek. Er is veel aandacht voor de bescherming van de bedrijfsdata en de thuiswerkers pakken de veranderingen goed op. Zo werkt de helft van de thuiswerkers volgens een protocol om gevoelige bedrijfsdata te beschermen. 44 procent van de thuiswerkers werkt via een VPN-verbinding en ruim tachtig procent gebruikt de laptop van zijn werk uitsluitend voor het werk, en niet voor privézaken.

Sinds de lockdown zien we de verkoopcijfers van consumentenproducten, zoals de Orbi met Armor, explosief stijgen

Behoefte aan prettige werkplek

Naast aandacht voor de bescherming van bedrijfsdata op de thuiswerkplek, krijgt het inrichten van een prettige werkplek ook prioriteit. In de afgelopen periode bracht een kwart van de thuiswerkers al apparatuur van kantoor naar huis, zoals een beeldscherm. En bijna evenveel thuiswerkers, 23 procent, geeft aan nog graag ondersteuning van de werkgever te krijgen bij de inrichting van de thuiswerkplek. Hieronder valt ook het verbeteren van hun internetverbinding.

“Sinds de lockdown zien we de verkoopcijfers van consumentenproducten, zoals de Orbi met Armor, explosief stijgen. Er is veel interesse in betrouwbare en veilige netwerkoplossingen”, aldus Arend Karssies, Regional Director Benelux bij NETGEAR. “Dit is een mooi gegeven voor werkgevers, want het laat zien dat werknemers hier al mee bezig zijn. We adviseren werkgevers om bij hun werknemers te informeren naar thuiswerksituatie van werknemers, de aanpassingen die ze (hebben) moeten doen en of zij hen daarbij kunnen ondersteunen – al dan niet bij de aanschaf van een beter netwerksysteem. Werkgevers kunnen bijvoorbeeld onderzoeken of het rendabel is om bepaalde producten – zoals een netwerksysteem – aan te schaffen en in bezit te houden, maar uit te lenen aan werknemers. Dit gebeurt in feite ook met onder andere laptops en smartphones die in bezit blijven van het bedrijf.”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Sonos Move, de krachtige, duurzame smart speaker beschikbaar in een nieuwe kleur

DigiFocus: De dashcam is populair! Maar waarom?