in ,

Tien handige tips voor de FRITZ!Box

De mogelijkheden van jouw FRITZ!Box gaan verder dan de standaardfuncties zoals internettoegang, WLAN en telefonie.

• Regelmatige FRITZ!OS-updates bieden vele nieuwe functie ook na aanschaf
• Een multimediacenter voor al je video’s, foto’s en muziek
• De FRITZ!Box verbindt het thuisnetwerk met Smart Home-apparatuur
• Altijd en overal toegang tot het thuisnetwerk met MyFRITZ!
• Gratis FRITZ!Apps voor smartphones en tablets

De multifunctionele router van AVM verbindt computers, laptops, tablets en smartphones en maakt hiervan een handig thuisnetwerk. Het apparaat biedt je een rijkdom aan nuttige functies voor thuis en onderweg. Deze zijn automatisch beschikbaar via FRITZ!OS, het besturingssysteem van de FRITZ!Box. AVM brengt regelmatig FRITZ!OS-upgrades uit voor alle bestaande FRITZ!Box modellen. Hieronder volgen tien tips waarmee je nog meer uit je FRITZ!Box kan halen.

FRITZ!OS biedt een rijkdom aan functies
Uw FRITZ!Box wordt kant-en-klaar geleverd met tal van functies die je niet van een router zou verwachten. AVM brengt daarnaast regelmatig nieuwe software-updates voor FRITZ!OS uit voor bestaande FRITZ!Box modellen. Het biedt je als gebruiker een breed scala aan nieuwe functies, zelfs tot lang na de aanschaf van je FRITZ!Box. Het enige dat je hoeft te doen om de nieuwe functies in gebruik te nemen, is “fritz.box” in de adresbalk van de browser in te voeren en in de gebruikersinterface de update-assistent te selecteren. De nieuwe versie van FRITZ!OS wordt vervolgens met twee simpele muisklikken geïnstalleerd. Zodra je FRITZ!Box is geüpdatet, zal je thuisnetwerk je nog meer mogelijkheden bieden, zoals de volgende tien tips bewijzen.

Tip één: entertainment in het thuisnetwerk – de FRITZ!Box als mediacenter
USB-opslagapparaten die op de FRITZ!Box zijn aangesloten, kan je gebruiken voor netwerkopslag. FRITZ!NAS zorgt ervoor dat alle apparaten met netwerkondersteuning toegang kunnen krijgen tot muziek, video’s, internetradio en bestanden binnen je thuisnetwerk. Het is ook mogelijk om internetradio en podcasts te streamen met de FRITZ!Box mediaserver. Er zijn vooraf verschillende internetradiozenders op uw FRITZ!Box ingesteld, dit aanbod is zelf eenvoudig uit te breiden. Daarnaast kan je de FRITZ!Fon gebruiken als afspeelapparaat (met HD-kwaliteit) en als afstandsbediening om op de FRITZ!Box mediaserver opgeslagen mediacontent af te spelen op elk apparaat met UPnP (DLNA)-ondersteuning.

Tip twee: thuisnetwerken en Smart Home-apparatuur
De FRITZ!Box vormt het hart van je thuisnetwerk. Het apparaat biedt snelle internetverbindingen, gebruiksvriendelijke thuisnetwerkmogelijkheden en handige telefoniefuncties. In combinatie met de slimme stopcontacten FRITZ!DECT 200 en FRITZ!Powerline 546E kan je met de FRITZ!Box elektronische apparaten op simpele wijze laten in- en uitschakelen. Daarnaast kan je het energieverbruik meten en optimaliseren via een PC, tablet, smartphone of FRITZ!Fon. De gebruikersinterface van de FRITZ!Box toont informatie over het stroomverbruik, die ook via een e-mail kan worden gedeeld met je. Afzonderlijk instelbare schakelprogramma’s maken het dagelijkse leven er een stuk makkelijker op — en ook veiliger, dankzij functies zoals aanwezigheidssimulatie, waarbij apparatuur op willekeurige tijdstippen automatisch kan worden in- en uitgeschakeld.

Tip drie: altijd en overal verbonden met MyFRITZ!
Met MyFRITZ! heb je via de FRITZ!Box op simpele en veilige wijze toegang tot jouw persoonlijke gegevens vanuit elke locatie ter wereld waar je een pc, laptop, smartphone of tablet ter beschikking hebt. Met deze persoonlijke cloud-dienst kan je al jouw privégegevens veilig thuis opslaan; op een usb-stick die op je FRITZ!Box is aangesloten of op een harde schijf. In combinatie met de FRITZ!DECT 200 en de nieuwe Smart Home-functionaliteit kan je via internet toegang krijgen tot je FRITZ!Box om jouw thuisnetwerk en daarmee verbonden elektronische apparaten op afstand te beheren. Zo kan je altijd in de gaten houden wat er thuis gebeurt.

Tip vier: dagelijkse mobiele ondersteuning – gratis FRITZ!Apps
De gratis FRITZ!Apps voor Android en iOS bieden ook nieuwe FRITZ!Box-functies voor je smartphone en tablet. De FRITZ!App Fon transformeert je smartphone tot een thuisnetwerktelefoon. De MyFRITZ!App geeft van buitenaf toegang tot alle apparaten die met je FRITZ!Box zijn verbonden. Dit betekent dat je ook Smart Home-apparatuur, zoals de FRITZ!DECT 200, vanaf elke mogelijke locatie kan bedienen. Of je nou thuis bent of onderweg, de FRITZ!App Ticker houd je op de hoogte van gemiste oproepen en biedt een handige manier om direct terug te bellen. De FRITZ!App Media transformeert je smartphone tot een multimedia-afstandsbediening voor het thuisnetwerk, terwijl de FRITZ!App WLAN een gedetailleerd overzicht biedt van alle beschikbare draadloze netwerken in de nabijheid.

Tip vijf: veilig en optimaal beschermd – software voor ouderlijk toezicht
Met je FRITZ!Box kan je op uiterst eenvoudige wijze aangeven hoe lang en op welke tijden de kinderen gebruik mogen maken van het internet. Je kunt voor elk afzonderlijk apparaat instellen welke websites er moeten worden geblokkeerd. Het is ook mogelijk om alleen toegang tot specifieke websites te bieden. De mogelijkheid om uiteenlopende apparaatprofielen in te stellen is bij uitstek ideaal voor gezinnen.

Tip zes: gesprekken en berichten beheren
De FRITZ!Box biedt optimale ondersteuning voor al je bericht- en gespreksverkeer. Zo kan je tot wel vijf antwoordapparaten op de FRITZ!Box instellen. Daarnaast kan je aangeven op welk tijdstip elk antwoordapparaat actief moet zijn. Alle ontvangen berichten kunnen direct worden afgespeeld via de homepage van de FRITZ!Box. De lijsten met bellers en hun berichten kan je eenvoudig opvragen met je smartphone of tablet als je onderweg bent. Dit kan via een e-mailbericht of gesproken bericht.

Tip zeven: overzichtelijk en gesynchroniseerd – het telefoonboek
Het is belangrijk dat je de gegevens van je contactpersonen snel en eenvoudig vindt en beheert. Met de FRITZ!Box is dat kinderspel. Hetzelfde geldt voor het automatisch synchroniseren van je online telefoonboeken. Wijzigingen in de lijst met contactpersonen op de FRITZ!Box, je online telefoonboeken of op jouw FRITZ!Fon worden automatisch gesynchroniseerd met alle lijsten met contactpersonen die met je FRITZ!Box zijn verbonden. Wijzigingen op je FRITZ!Fon of bijvoorbeeld in online adresboeken worden daarbij automatisch doorgevoerd op je smartphone of tablet.

Tip acht: perfecte gastvrijheid – draadloze en vaste toegang voor gasten
Met de FRITZ!Box biedt je gasten een speciale, met een wachtwoord beveiligde internettoegang via het WLAN of een vaste netwerkverbinding. Je gasten kunnen op deze manier gebruikmaken van het internet, terwijl je netwerk beschermd blijft tegen gebruik door onbevoegden. Deze functie is niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar ook voor zakelijke netwerken. Huisartsenpraktijken en cafés kunnen bijvoorbeeld hun patiënten of klanten een draadloze hotspot bieden.

Tip negen: vredig slapen en altijd op tijd wakker – ‘Niet storen’- en wekfunctie
De ‘Niet storen’-functie van de FRITZ!Box zorgt ervoor dat u ongestoord doorslaapt. Je kan vooraf speciale nummers instellen die altijd mogen bellen of bereikbaar blijven, zodat je altijd in verbinding blijft met de juiste personen en diensten. De wekfunctie die in de FRITZ!Box is geïntegreerd zorgt ervoor dat je altijd op tijd wakker wordt, desgewenst met je favoriete radiozender.

Tip tien: de groene FRITZ!Box – Ecomodus
De ecomodus van de FRITZ!Box zorgt er automatisch voor dat het stroomverbruik tot een minimum wordt beperkt. De sterkte van het DECT- en WLAN-signaal wordt daarbij aangepast aan de actuele situatie en waar nodig gereduceerd. Je kunt het WLAN ook optioneel laten in- en uitschakelen door de nachtservice of met een simpele druk op een knop. Het geïntegreerde basisstation voor draadloze telefonie wordt automatisch uitgeschakeld als er geen draadloze telefoon mee is verbonden. De energiemonitor brengt op overzichtelijke wijze de actuele en gemiddelde energiebesparingen van je FRITZ!Box in kaart.

Supplies distributeur AXRO lanceert Nederlandstalige website www.axro.nl

BenQ SV500: digital signage-display voor grootformaat reclameboodschappen