in

Tom Tom wordt plat

Het herkenbare model van de Tom Tom One, een soort halve sinasappel behoort definief tot het verleden. De tom Tom wordt plat. Niet alleen het beroemde navigatie systeem de Tom Tom one wordt plat maar ook de hhouder waarmee hij op het raam geplakt zit is nu plat op te vouwen en verdwijnt in de TomTom.

Op basis van uitgebreide consumentenonderzoeken en -terugkoppeling heeft TomTom de nieuwe TomTom ONE en TomTom XL geheel opnieuw ontworpen. In lijn met TomTom’s gerenommeerde benadering wat betreft gebruiksgemak – in software, kaarten en installatie, komen de TomTom ONE en TomTom XL nu met een splinternieuwe bevestigingsoplossing. Deze nieuwe voorruithouder, genaamd EasyPort, hoeft niet verwijderd te worden wanneer de gebruiker het voertuig verlaat. In plaats daarvan kan de EasyPort gemakkelijk plat gevouwen worden waardoor het geheel, inclusief houder klein genoeg om in een borstzak, tas of broekzak op te bergen.

Daarnaast zijn, voor nog helderder gesproken instructies, zowel de TomTom ONE als TomTom XL uitgerust met een volledig herziend audiosysteem waardoor navigatie-instructies te allen tijde luid en duidelijk hoorbaar zijn. Zelfs boven het geluid van de autoradio, ander verkeer of een auto vol met opgewonden kinderen uit! Een keur aan mannelijke en vrouwelijke stemmen is beschikbaar om aan de wensen van de bestuurder tegemoet te komen.

De nieuwe compacte en draagbare TomTom ONE heeft een 3,5 inch LCD aanraakscherm. Voor degenen die liever een groter scherm hebben is er de TomTom XL die is uitgevoerd met een 4,3 inch LCD aanraakscherm.

De nieuwe TomTom ONE (’s werelds best verkochte draagbare navigatiesysteem) en de TomTom XL vervangen de huidige TomTom ONE 3RD EDITION en TomTom ONE XL en zullen in mei 2008 in de winkels liggen. Schiphol krijgt de primeur, daar lagen de nieuw ontworpen navigatiesystemen al op koninginnedag in de taxfree shop.

De nieuwe TomTom ONE en TomTom XL modellen zijn uitgerust met TomTom’s Map Share technologie, meest recente kaartgarantie en voorgeïnstalleerde flitslocaties.

EasyPort houder
De TomTom EasyPort bevestiging heeft een uniek, flexibel ontwerp waarmee de gebruiker het TomTom systeem met behulp van het sterke, mechanische sluitsysteem stevig op de gewenste positie op de voorruit monteert. Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming kan de bestuurder het systeem met één draai snel en gemakkelijk loskoppelen en meenemen uit het voertuig. Door het slimme ontwerp hoeft de gebruiker de houder niet apart op te bergen, maar kan het gemakkelijk plat gevouwen worden tegen het systeem aan, waardoor het een klein compact geheel wordt.

Luide en heldere steminstructies voor veiliger rijden
Onafhankelijk veiligheidsonderzoek heeft de belangrijkheid van duidelijke navigatieinstructies in relatie tot verkeersveiligheid aangetoond. Hoewel de TomTom ONE en TomTom XL-serie opnieuw ontworpen zijn, is er geen concessie gedaan aan de audiokwaliteit. De TomTom ONE en TomTom XL zijn nu voorzien van een groter en verbeterd speakersysteem, waardoor de gebruiker altijd is verzekerd van luide en helder gesproken instructies, ongeacht de gebruikelijke achtergrondgeluiden.

TomTom Map Share
Gebruikers van de nieuwe TomTom ONE en TomTom XL-serie profiteren van TomTom’s unieke Map Share technologie, die iedere maand miljoenen, door gebruikers gegenereerde kaartveranderingen- en verbeteringen doorgeeft aan de TomTom community. Deze wijzigingen betreffen onder andere straatnamen, maximum snelheden, rijrichtingaanwijzingen en wegversperringen. Ook kunnen veranderingen gemaakt worden in bijvoorbeeld telefoonnummers van “Nuttige Plaatsen”. Map Share stelt bestuurders in staat hun eigen kaart direct te veranderen op het eigen navigatiesysteem, maar ook om die van anderen te ontvangen via TomTom HOME, het gratis te verkrijgen desktopsoftware. TomTom heeft ‘s werelds grootste navigatie community met ongeveer 20 miljoen gebruikers. Met Map Share hebben TomTom-bestuurders dus altijd de meest recente kaarten en lokale verkeerssituatie binnen handbereik.

De adviesprijs van de TomTom ONE is 199 euro.
De adviesprijs van de TomTom XL is 279 euro.

Veel aandacht voor design bij Toshiba

Sony viert 10 jaar VAIO met nieuwe modellen