in

DigiTest: Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max review

Turtle Beach heeft de Stealth headsets ge-update met een reeks koptelefoons van de tweede generatie, met als headliner de nieuwe Stealth 600 Gen 2 Max, draadloos te gebruiken op zowel Xbox als Playstation.

Dat laatste is eigenlijk vrij zeldzaam voor draadloze headsets, vooral als het gaat om Xbox- én Playstation-gebruik. Normaalgesproken kunnen headsets alleen worden gebruikt op één van de twee consoles, dit vanwege de verschillende transmissietechnologieën.

De gouden oplossing

Turtle Beach lost dit ‘probleem’ op via de bijgevoegde USB dongle, die beide transmissies mogelijk maakt. Er bevind zich een kleine schakelaar op de dongle. In de eerste (XBOX) positie is de headset voor alle Xbox consoles te gebruiken, en in de tweede (USB) positie op alle andere systemen; PC, Playstation, en Nintendo Switch.

Dit systeem werkt perfect, en alle platforms waren zonder problemen te koppelen bij het gebruik van de schakelaar op de dongle. Ook waren er geen latency-issues merkbaar tussen de verschillende platforms.

Tech en features

Naast deze cross-platform compatibiliteit is een andere eigenschap van de Stealth 600 Gen 2 Max de verbeterde batterij, welke zo’n 48+ uur gebruikt kan worden op een enkele lading. Dit is nogal een upgrade vergeleken met de vorige generatie koptelefoons, en is een van de beste batterijcapaciteiten in deze prijsklasse.

De bediening is volledig ingebouwd in de linkeroorschelp: gamevolume, chatvolume, EQ-modus (standaard, bass boost, bass + treble boost, voice boost), en een aan/uit-schakelaar zorgen voor een simpele gebruikservaring.

In de linkeroorschelp is ook de ingebouwde, uitklapbare microfoon meegeleverd, met een duidelijk rubbertje voor demping bij het inklappen. De kwaliteit van deze microfoon is helemaal prima, en zorgt voor een accuraat stemgeluid.

Audiokwaliteit

Wat de audiokwaliteit betreft, bevind de Stealth 600 Gen 2 Max zich in de top van z’n prijsklasse. Het geluid is mooi gebalanceerd en er is een sterke focus op richtingsgevoeligheid. De 50mm drivers voeren hun werk goed uit met een heldere, licht bass-heavy gaming mix. De headset levert ook een aantrekkelijke prestaties als het gaat om afspelen van films of muziek.

Turtle Beach heeft hier “Superhuman Hearing voor ontwikkeld…

Om het nog even over die richtingsgevoeligheid te hebben; Turtle Beach heeft hier “Superhuman Hearing™” voor ontwikkeld. Deze geluidsinstelling zorgt ervoor dat je je subtiele, in game veranderende geluiden beter hoort, zodat je “tot 20% langer blijft leven en dus vaker zal winnen”. Je hoort essentiële gamedetails zoals voetstappen van vijanden en het herladen van wapens beter waardoor je winst boekt ten opzichte van je tegenstanders. Een aantrekkelijke setting dus!

Look & Feel

De koptelefoon is bekleed met een relatief zacht hoofdkussen van kunstleer en ademende textielkussens voor de oren. De ‘elasticiteit’ van de Stealth 600 is vrij laag waardoor deze wat strak op je hoofd zit, zeker bij mensen met een wat breder hoofd. Hier valt uiteraard wel aan te wennen, en je kan het ook positief bekijken, de hoofdtelefoon zal bij bewegelijke gamers niet snel van het hoofd zal vallen.

De Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max is beschikbaar in Zwart, Rood en Camo-Wit en je kunt hem al bestellen vanaf €139,99.

Highlight:

  • Officieel gelicentieerd door Microsoft voor Xbox
  • Enorm batterijvermogen van ruim 48 uur
  • Compatibel met Xbox, PlayStation®, PC en Nintendo Switch™
  • Gepatenteerde draadloze 2,4-GHz verbinding zonder vertraging
  • 50-mm speakers voor meeslepende surround sound
  • 2e generatie microfoon voor heldere chat met teamgenoten
  • Comfortabel, brilvriendelijk oorkussen

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De 10 leukste cadeautips voor Moederdag

43% van Nederlanders gebruikt smartphone meer dan drie uur per dag