in

DigiTest: Audio-Technica ATH-M50xBT2 headphone

Als iets goed is, is het goed! Audio-Technica weet dit en past alleen de extra’s op de nieuwe Audio-Technica ATH-M50xBT2 aan, in plaats van het wiel opnieuw uitvinden.

Audio-Technica is al tientallen jaren een favoriet op het gebied van consumenten- en studio-audio, waarbij de grens tussen beide vaak wordt overschreden. De ATH-M-lijn biedt een studio-achtig geluid in vrijwel dezelfde beproefde behuizing. We pakken het in deze review eens anders aan dan normaal en beginnen gelijk met een aanbeveling.

Wie zou de Audio-Technica ATH-M50xBT2 moeten kopen?

Mensen die houden van goed geluid met moderne gemakken zoals Bluetooth en ingebouwde bediening, zullen van deze headset genieten. Ook muzikanten zullen genieten van het nauwkeurige, maar niet klinische geluid van deze hoofdtelefoon. Iedereen die een over-ear-koptelefoon wil voor professioneel en persoonlijk gebruik, krijgt veel waar voor zijn geld met de Bluetooth-hoofdtelefoon. Boem… Deze kunnen ze bij Audio-Technica in hun zak steken.

Gebruiksgemak & looks

Een man draagt ​​de Audio-Technica ATH-M50xBT2 en drukt op de knoppen op de linkeroorschelp. Door de volumeknoppen twee seconden ingedrukt te houden, springt u nummers vooruit of achteruit.

De headphonre lijkt veel op de vorige versie van deze draadloze headphone en de nog oudere bedrade Audio-Technica. Afgezien van een vernieuwde volume, multifunctionele én speciale Bluetooth-knoppen, ziet de headset er in principe hetzelfde uit.

Niet geheel onbelangrijk, de ATH-M50xBT2 ziet er echt super strak uit met het fraaie Audio-Technica logo subtiel op de oorschelpen en matte uitstraling met zwarte hoofdband en oorkussens. Verkrijgbaar in drie kleuren zoals hierboven te zien.

Audiokwaliteit is de prioriteit van de ATH-M50x-lijn, niet het meegeleverde softe opbergtasje. Gelukkig wordt de headset geleverd met scharnierende armen en volledig draaibare oorschelpen, zodat je hem gewoon in je tas kunt opbergen. De ATH-M50xBT2 neemt uiteraard wat ruimte in beslag, maar als je onderweg goed geluid wilt, doen grote dynamische drivers zoals deze 45 mm-drivers het meestal beter.

Bediening en vogelvlucht

 • Knop druk op Lang indrukken
 • Multifunctionele knop
 • Afspelen/Pauze
 • Beantwoorden/Annuleren/Beëindigen
 • Aan/uit Oproep weigeren
 • Knop Volume omhoog
 • Volume omhoog
 • Volg vooruit
 • Knop Volume omlaag
 • Volume verminderen
 • Volg achteruit
 • Knop voor stemassistent
 • Activeert stemassistent

Net als voorheen heeft deze headset van de tweede generatie een eenvoudige bedieningsindeling met volumeknoppen en een multifunctionele knop. Audio-Technica heeft ook de stroomschuifregelaar van de originele ATH-M50xBT vervangen en geeft stroom aan de multifunctionele knop.

Audio-Technica Connect-app & Bluetooth

Als je het aanpassen van de EQ belangrijk vindt, moet je de Connect-app downloaden. Audio-Technica biedt vijf EQ-presets en geeft deze visueel weer als schuifregelaars of als grafiek – ziet er fraai uit. En daar houdt het niet op, je kunt ook je eigen aangepaste EQ maken. Buiten EQ, firmware-updates en Bluetooth-codec-schakeling is de Connect-app niet perse essentieel.

Uw Bluetooth-codec-opties omvatten AAC, SBC, LDAC en een modus met lage latentie voor video. Apple-gebruikers kunnen voor het beste resultaat bij AAC blijven, terwijl Android-bezitters voor (variabele) audio met hoge resolutie kunnen kiezen voor LDAC. Als je echt verliesvrij afspelen van je favoriete streamingdienst met hoge resolutie wilt, sluit je de 3,5 mm audiokabel aan.

Je krijgt ook Google Fast Pair en multipoint-mogelijkheden met deze Bluetooth 5.0-headset. Bluetooth-multipoint is een geweldige functie voor degenen die graag media op een laptop bekijken terwijl ze de meldingen van hun smartphone in de gaten houden.

Batterij & laden

De ATH-M50xBT2 heeft een lange batterijduur, geholpen door het ontbreken van batterijvretende functies zoals actieve ruisonderdrukking. Bij blootstelling aan constante muziekweergave met een piek van 75 dB (SPL) gaat de headset maar liefst 50 minuten mee. Een batterij die lang meegaat, helpt vaak de levensduur van een batterij te verlengen.

De ATH-M50xBT2 ondersteunt ook snel opladen met de meegeleverde USB-C naar USB-A-kabel: 10 minuten opladen levert 180 minuten audio op en binnen vier uur is de hoofdtelefoon volledig opgeladen.

Geluid

De standaard instelling is vrij rustig op de bass maar dat kan je via de EQ naar eigen voorkeur aanpassen. Waar de hoge tonen zonder tussenkomst van EQ al lekker klinken zit het met de lage en middentonen ook wel snor. De zachte hoofdkussens zorgen voor een veilige, isolerende afdichting maar je zal uiteraard gezien het ontbreken van ruisonderdrukking wel omgevingsgeluiden waarnemen.

Waar de hoge tonen zonder tussenkomst van EQ al lekker klinken zit het met de lage en middentonen ook wel snor

Kortom, je hoort alles op deze headset, inclusief enkele opname-imperfecties, waardoor lofi-tracks al hun charme behouden. Hoe klinkt het geluid van de Audio-Technica ATH-M50xBT2 aangesloten? Exact dezelfde frequentierespons bij het passief reproduceren van uw audio via een bedrade verbinding. Dat geldt niet voor alle hoofdtelefoons die zowel Bluetooth als bekabelde verbindingen hebben.

Voor telefoongesprekken kan je de Audio-Technica ATH-M50xBT2 ook gebruiken. Hij beschikt zelfs over een optionele zijtoon, zodat u uzelf kunt horen tijdens het gesprek. De headset doet het goed in het nauwkeurig overbrengen van stemmen en negeert de meeste achtergrondgeluiden. Wat ons betreft een goede keuze voor telefoongesprekken en online vergaderingen.

Dus moet je de Audio-Technica ATH-M50xBT2 kopen?

Iedereen die een uitstekend klinkende headset wil voor minder dan €200,- kan de Audio-Technica ATH-M50xBT2 zeker proberen. Het ongecompliceerde karakter maakt het een genot om naar te luisteren, en de lange batterijduur met een optionele 3.5mm hoofdtelefoonaansluiting bevordert een fijne muziekervaring. Een kleine kanttekening is dat de hoofdtelefoon wat strak zat volgens mijn collega maar dat kan ook met de grote van zijn hoofd te maken hebben hahaha.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

OnePlus opent pop-up-store en viert lancering OnePlus 12-serie in Hoog Catharijne

EPOS breidt zijn assortiment hoogwaardige zakelijke headsets uit met twee nieuwe reeksen