in

Twee toestellen van Ricoh

Ricoh introduceert de CX2, een nieuwe digitale camera met 10,7x (28-300 mm) optische groothoek-zoomlens in een compacte behuizing van slechts 29,4 mm dik. De CX2 biedt de mogelijkheid van ultrasnelle opname met vijf beelden per seconde en een maximumaantal pixels. Daarnaast verschijnt ook de GR Digital III camera. De CX2 verschijnt eind deze maand loor 349 euro. De GR Digital III kost 649 euro.

De nieuwe CX2 erft tal van populaire kenmerken van zijn voorganger, de CX1, zoals de hoge beeldkwaliteit en ruime dynamiek dankzij de Smooth Imaging Engine IV en ultrasnelle cmos image processing sensor. Dit toestel biedt daarnaast ook meer mogelijkheden in bepaalde domeinen, met name dankzij een 10,7x optische zoomlens met een regelbereik van groothoek- tot teleopname, ultrasnelle continuopname (ongeveer vijf beelden/sec. met maximumaantal pixels) waarmee men nooit een scène mist en de gebruiksvriendelijke AF-functies Pre-AF en Continu AF.

Nieuwe scènemodi zoals high-contrast B&W en miniaturize bevorderen de creativiteit terwijl ook diverse functies van de CX1 werden verbeterd, zoals bijvoorbeeld gezichtsherkenning voor de Easy-modus en een auto-optie voor automatische bereikexpansie van de Dynamic Range Double Shot-modus.

De nieuwe GR Digital III heeft een nieuwe image processing engine, een nieuwe CCD en een nieuw ontwikkelde 28 mm/F1.9 GR Lens. Dit toestel presteert ook beter inzake opnamesnelheid, bedieningsgemak en expressievermogen. Om optimaal in te spelen op de wensen van de fotografen, biedt Ricoh ook voor de GR DIGITAL III de personaliseringsmogelijkheden (fijnregeling van de ontspannergevoeligheid, AE/AWB, enz.) die samen met de GR DIGITAL werden geïntroduceerd.

Toshibas nieuwste gaming laptop

Wees Zen met de Wireless N