in

Vado pocketcamera nu ook in hd

Creative voert vanaf nu de nieuwe Vado HD pocket video cam in Europa in. De dunne, lichtgewicht Vado HD is klein genoeg en past gemakkelijk in de broekzak, handtas of handpalm. Dit model legt filmpjes in hoge definitie (720p) vast met één druk op de knop.

De Vado HD is de enige videocamera in zakformaat die een hdmi aansluiting combineert met een hdmi kabel. Hij ondersteunt output in hoge definitie naar een hdtv tot 1080i. Hij beschikt ook over een glazen precisielens voor een ongelooflijke videokwaliteit en 8 GB intern geheugen om twee uur hd-video te garanderen.

‘We ontwierpen de Vado HD zodat mensen gemakkelijk alle spontane en leuke levensmomenten kunnen vastleggen en daarna thuiskomen en naar de videos op hun hdtv kijken – allemaal met hoge definitiekwaliteit,’ zegt Steve Erickson, vice president en general manager voor audio en video bij Creative. ‘Gebruikers kunnen hun filmpjes op hun pc uploaden of er zelfs op hun flatscreen naar kijken in hd-kwaliteit.’

Filmpjes kunnen snel en gemakkelijk gedeeld worden op YouTube en Box.net. De Vado HD heeft een ingebouwde usb-aansluiting en wordt geleverd met de Vado Central software die thumbnails van videoclips toont waar gebruikers naar kunnen kijken of die ze kunnen kopiëren op een pc. Vado Central maakt het mogelijk om snapshots te nemen en gebruikers kunnen hun videoproducties creëren en aanpassen met gratis MuveeT Software, inbegrepen in Vado Central.

De Vado HD is vanaf heden beschikbaar voor een adviesprijs van 229 euro.

Personaliseerbare Walkman-telefoon

Panoramafoto’s maken met de WB500