in

Van Dale spreekt

De nieuwe, vijfde versie van het Van Dale Elektronisch groot woordenboek laat horen hoe bepaalde woorden uitgesproken moeten worden. Daarnaast staan er uitgebreide verklaringen en vertalingen in aparte kaders, waarin grammatica, taaltips en andere informatie extra belicht wordt.

Met de nieuwe elektronische versie van het groot woordenboek is de juiste tongval in het Engels, Frans of Duits duidelijk te beluisteren. Native speakers hebben deze woorden ingesproken, dus bij onzekerheid kan de gebruiker even luisteren hoe hij bepaalde woorden moet uitspreken.

Vanuit elk programma kan een woord naar een speciaal venstertje gesleept worden voor instant vertaling. Die kan via een koppeling ook meteen in een Word-document geplakt worden, waardoor de kans op verkeerd overtypen ook veel kleiner is.

Het woordenboek biedt circa 100.000 trefwoorden per taalrichting – in totaal 735.000 – in hedendaags Nederlands, Engels, Frans en Duits. De software is geschikt voor zowel Windows als Mac, inclusief 7 en Snow Leopard.

Van Dale biedt de mogelijkheid om dit nieuwe woordenboek dertig dagen gratis uit te proberen. Een downloadversie hiervoor is beschikbaar via www.vandale.nl/demonstratie/vdgw5.

De Van Dale Elektronische grote woordenboeken 5.0 zijn verkrijgbaar in de boekhandel, via de Van Dale-website (www.vandale.nl) en in de Van Dale-downloadshop (www.vandale.nl/downloadshop). De prijs varieert van 99 euro voor hedendaags Nederlands tot 399 euro voor de complete set met Nederlands, Engels, Frans en Duits. Bezitters van de versies 2008 en 2009 krijgen bij aanschaf via hun huidige programma een upgradekorting van 75 procent. Netwerkversies zijn te bestellen via zakelijk@vandale.nl.

Amazons Kindle nu wereldwijd te koop

Ubisoft werkt met Global Distributie