in

WD lanceert 500 GB harde schijf voor notebooks

Met de lancering van de WD Scorpio Blue 500 GB en 400 GB blijft Western Digital vooroplopen in de markt voor 2,5-inch harddisks. Het bedrijf brengt als eerste wereldwijd een 2,5-inch harde schijf voor notebooks met een capaciteit van maar liefst 500 GB op de markt. Met de toonaangevende 250 GB per platter-technologie bieden de WD Scorpio Blue 500 GB en 400 GB sata harde schijven het ideale formaat voor notebooks en draagbare storage-apparaten.

De WD Scorpio Blue levert uitstekende prestaties met een overdrachtssnelheid van 3 Gb/s. Daarnaast is de harde schijf bijzonder stil en geeft het apparaat weinig warmte af. De Scorpio Blue 500 GB is de eerste 2,5-inch harde schijf met de hoogste opslagcapaciteit in standaard formaat (9,5 mm). WD heeft de harddisk speciaal ontwikkeld voor gebruik in OEM-notebooks. Zo kunnen producenten hun laptops uitrusten met de hoogst mogelijke opslagcapaciteit.

“WD blijft de markt voorzien van mobiele storage-apparatuur met hoge capaciteit”, zegt Jim Morris, vice president en general manager notebook storage bij WD. “Notebook-producenten blijven de prestaties van hun producten verbeteren. Daarbij voorzien ze hun notebooks van steeds meer data-intensieve functies. De WD Scorpio Blue 400 GB en 500 GB geven gebruikers de benodigde capaciteit om het maximale te halen uit de nieuwste notebook-features. Daarbij kunnen ze vertrouwen op de uitzonderlijke betrouwbaarheid van Western Digital-schijven.”

De adviesprijs van de WD Scorpio Blue 500 GB is 189 euro, de 400 GB-versie kost 149 euro. De harde schijven hebben een garantieperiode van maximaal drie jaar.

Prijsverlaging Xbox 360

USB digitale TV-tuner voor PC en Mac