in

Winnaars ontwerpwedstrijd in geluidsinnovatie

Designboom heeft in samenwerking met de sponsoren Plantronics en Altec Lansing de winnaars bekendgemaakt van de ontwerpwedstrijd in geluidsinnovatie. Deelnemers werden gevraagd futuristische speakers of een bluetooth headset te ontwerpen. De eerste prijs in de categorie speakers ging naar Kimming Yap en Yulia Sakson met de Altec Lansing Mini. Pedro Gomes won met zijn ‘On Time’-geluidsheadsetsysteem in de categorie bluetooth headsets.

De Altec Lansing Mini-speaker is ontworpen als perfecte partner voor een mp3-speler. Ideaal voor diegenen die geen gebruik willen maken van headsets en muziek juist willen delen met vrienden. De Altec Lansing Mini biedt plug and play, een ingebouwde oplaadbare batterij en is overal en altijd te gebruiken door het ruisvrije geluidssysteem.

Het ‘On Time’-geluidsheadsetsysteem geeft een kijkje in de toekomst en wil een nieuwe trend neerzetten. Het maakt van de headset een draagbaar designobject. Tevens kan het gebruikt worden als futuristische armband met klok. Wanneer het ontwerp gebruikt wordt als headset, werkt de armband als klok en kan de gebruiker door middel van het lcd-touchpad beeldscherm zien wie er belt. Wordt er gebeld dan vibreert de armband voor een geluidsloze oproep en kan de gebruiker het gesprek aannemen door het scherm aan te raken of kan deze weigeren door twee keer op het scherm te tikken.

‘We stonden versteld van het aantal inzendingen en van het hoge kaliber van de ontwerpen,’ zegt Luc Ackaert, Consumer Director bij Plantronics en Altec Lansing. ‘Het was een moeilijke opgave om de winnaars te kiezen, omdat er maar liefst 3487 geweldige ontwerpen waren ingezonden door zeer getalenteerde deelnemers. We zijn zeer enthousiast over het resultaat van deze ontwerpwedstrijd en zijn trots de winnende ontwerpen aan het publiek te kunnen tonen.’

Nieuwe producten van Sony

Personaliseerbare Walkman-telefoon