in

Zo bescherm je jouw thuiswerkplek!

Sinds vorig jaar wordt, in verband met het coronavirus, ons verzocht zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Door het gemis van alle kantoorvoorzieningen, hebben veel mensen flink wat apparatuur en gadgets in huis gehaald om zo een goede en arbo conforme werkplek te creëren.

Echter is deze apparatuur niet altijd even goed (mee)verzekerd bij onvoorziene schade. Daarom geven wij tips hoe jij het beste jouw thuiswerkplek kunt beschermen.

Thuiswerken: wie betaalt de schade?

Wanneer er tijdens werk een kop koffie over je laptop heen gaat, is dit niet leuk. De vraag is alleen, wie betaalt de schade? Dat ligt eraan. Heb je de laptop of andere kantoorspullen gekregen van de zaak? Of heb je zelf spullen mogen kopen op kosten van het bedrijf? Dan is jouw werkgever verantwoordelijk voor de geleden schade. Heb je echter zelf werkspullen gekocht? Dan draai je hier zelf voor op.

Wat moet ik verzekeren?

In het geval dat je zelf apparatuur of andere gadgets hebt gekocht om thuiswerken mogelijk te maken, kan je dit laten verzekeren tegen schade. Losse spullen die in het huis staan, zoals een computer, telefoon of bureaustoel vallen meestal onder een inboedelverzekering. Dat in tegenstelling tot een opstalverzekering, waarbij schade aan het huis zelf kan worden gedekt. Bekijk dus goed welke goederen waaronder vallen voordat je een verzekering afsluit. Dit kan namelijk per verzekeraar of soort verzekering nog eens verschillen.

Kies bewust!

Bij het uitkiezen van een inboedelverzekering dien je op veel dingen te letten. Er is namelijk keuze uit veel verschillende soorten verzekeraars en vormen van inboedelverzekeringen. Kijk altijd eerst naar wat jij nodig hebt: wat heb je in huis staan en wat valt er wel en niet onder de dekking? Let ook op of jouw inboedelverzekering up-to-date is, bijvoorbeeld als jij onlangs een nieuwe aankoop hebt gedaan.

Kijk altijd eerst naar wat jij nodig hebt: wat heb je in huis staan en wat valt er wel en niet onder de dekking?

Daarnaast zijn er ook verschillende vormen van inboedelverzekeringen. Een voorbeeld hiervan is een duurzame inboedelverzekeringen. Hierbij wordt jouw premie geïnvesteerd in maatschappelijke of groene initiatieven. Of kan je zelfs bij uitkering voor geleden schade voor duurzame opties kiezen, zoals reparatie door duurzame herstelbedrijven of met milieuvriendelijke materialen.

Het is daarom belangrijk om goed te kijken en inboedelverzekeringen te vergelijken om te ontdekken welke opties voor jouw het beste en meest gewenst zijn. Zo kan jij met een gerust hart aan de slag op jouw thuiswerkplek.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Razer zet zich in voor groenere, duurzamere toekomst voor gaming

Samsung lanceert nieuwe serie hoge resolutie-monitoren