in

10 vragen voor het maken van de juiste keuze voor de aanschaf van een tablet voor op het werk

Dit jaar zullen er volgens Strategy Analytics’ Connected Computing Devices (CCD) wereldwijd 173,3 miljoen tablets verkocht worden. Dankzij de snelle digitalisering hebben tablets niet alleen de harten van consumenten gestolen, maar worden ze steeds meer gebruikt in het bedrijfsleven.

Een tablet betekent een professionele meerwaarde voor het werk van marktonderzoekers, salesverantwoordelijken, mobiele managers, professionals in de gezondheidszorg en diverse technici die werken op locatie.

In een professionele context moet een tablet echter vaak aan andere criteria voldoen dan voor persoonlijk gebruik van de consument. Daarom bestaan er speciale professionele tablets voor mobiele werknemers. Deze modellen worden vaak overgeslagen bij de selectie, omdat ze duurder en minder aantrekkelijk zijn. Dat is op het eerste oog volkomen te begrijpen, maar op langer termijn niet duurzaam. Wie overweegt om één of meerdere tablets aan te schaffen voor professioneel gebruik, doet er goed aan verder te kijken dan de hype. Dankzij de steeds veranderende gedigitaliseerde wereld, bieden professionele tablets een hoop mogelijkheden voor een breed scala aan bedrijven.

“We zien nog te vaak dat mobiele werknemers moeten werken met hardware die niet geschikt is voor de werkomstandigheden”

“We zien nog te vaak dat mobiele werknemers moeten werken met hardware die niet geschikt is voor de werkomstandigheden”, aldus Margot Lannoy, Country Manager Benelux van Panasonic Mobile Solutions Business Division Europe. “Mobiele werknemers werken in uiteenlopende omstandigheden en zij hebben hardware nodig om in deze ruwe omstandigheden goed te kunnen presteren. Wanneer apparatuur niet bestand is tegen wisselende of ruwe werkomstandigheden worden de voordelen van het digitaliseringstraject binnen een korte periode tenietgedaan. Bedrijven doen er goed aan om ook budget te reserveren voor de aanschaf van adequate hardware om optimaal te kunnen profiteren van de efficiëntievoordelen en de verhoogde productiviteit die het digitaliseringsproces met zich meebrengt.”

Aan de hand van onderstaande ja/nee-vragen is gemakkelijk te achterhalen of een consumententablet volstaat voor de beoogde werkactiviteiten. Als het antwoord op de tien onderstaande vragen meer “ja” dan “nee” is, volstaat in principe een consumententablet. Als “nee” in de meerderheid is, heeft uw mobiele medewerker een professionele tablet nodig om zijn/haar activiteiten naar behoren uit te voeren.

 1. Blijft de tablet vooral op dezelfde plaats liggen voor gebruik?
  73% van de schadegevallen bij consumententablets worden veroorzaakt door stoten en valpartijen (SquareTrade Inc., 2012). Zeven op de tien tablets met schade zaten overigens in een beschermende case.
 2. Wordt de tablet vooral binnen gebruikt?
  De meeste consumententablets zijn onleesbaar in direct zonlicht en schakelen zich uit als ze te warm of te koud worden. Ook zijn ze maar beperkt bestand bij blootstelling aan water of stof.
 3. Wordt de tablet tijdens het werk met blote handen bediend?
  Consumententablets maken veelal gebruik van een capacitief scherm dat niet reageert op handschoenen of andere objecten.
 4. Kan de tablet zonder dataverbinding nog efficiënt gebruikt worden voor het werk?
  Op locatie is de signaalsterkte vaak te zwak voor consumententablets om verbinding te kunnen maken met de backoffice.
 5. Heeft de gebruiker voor zijn werk genoeg aan softwaretoepassingen op de tablet zonder aangepaste poorten en slots?
  Consumententablets ondersteunen vaak geen barcode scanners, Hi-Res camera’s, USB- en seriële poorten, of SD-kaartslots.
 6. Kan de gebruiker ongehinderd doorwerken als de batterij van zijn tablet leeg is op locatie?
  De lege batterij van een consumententablet kan niet zomaar vervangen worden door de gebruiker op locatie. Bij professionele tablets kan dat wel.
 7. Staat er steeds een back-up van alle data van de tablet op een externe server of in de Cloud?
  Het flash RAM-geheugen van een gewone tablet is compact en werkt snel, maar biedt niet dezelfde zekerheid tegen datacorruptie of –verlies als een verwijderbare HDD.
 8. Vindt u uw bedrijfsdata voldoende beveiligd met een viercijferige pincode of een visueel patroon?
  De beveiligingsopties van een consumententablet zijn niet gelijkwaardig aan mogelijkheden van professionele tablets zoals authenticatie via een digitale vingerafdruk, een smartcard of RFID.
 9. Bent u bereid te investeren in de ontwikkeling van een specifieke app voor iOS of Android?
  De meeste volwaardige professionele applicaties zijn enkel ready-made te verkrijgen voor de klassieke besturingssystemen.
 10. Bent u bereid om uw tablet na twee jaar af te schrijven?
  De gemiddelde en algemeen aanvaarde levensduur van een consumententablet is slechts twee jaar.

Ga voor meer informatie over Panasonic Toughbook naar www.toughbook.eu.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

DigiTest: 4K KPN tv-ontvanger (ARRIS VIP5202) review

CES Unveiled Amsterdam laat zien hoe tech levens verbetert