in ,

DigiTest: Lenovo Yoga Book C930

De eerste laptop ter wereld met twee schermen én E ink. Geen toetsenbord maar de Yoga Book C930 combineert een QHD-scherm met een tweede E Ink-scherm dat heel veel functies biedt. We gaan hands-on met deze 2-in-1 laptop.

Laten we voorop stellen dat we altijd voorstander zijn van innovatieve producten en ja… De Yoga C930 is zo’n product! Maar wie precies de doelgroep is van deze combi is ons niet helmaal duidelijk.

Look & feel

Of je m nu openklapt als een laptop, dubbelvoud en gebruikt als tablet/e-reader, als driehoek op je bureau plaatst of plat met beschikking over beide schermen, de Yoga Book ziet er super uit.

Lenovo Yoga Book C930 in three different modes

Deze ultralichte en -dunne kruising tussen een Windows PC en e-reader heeft een donkergrijze aluminium behuizing met een schanier dat doet denken aan een soort horlogeband waarmee je ‘m in de stand kan zetten welke op dat moment je voorkeur heeft. Na het installeren van Windows is het eerste dat opvalt de vingerafdrukscanner. Doormiddel van een aanraking van je vinger in de rechterbovenhoek van het scherm kan je inloggen, een functie welke wij overigens niet lekker aan de praat kregen.

Features en meer

Met slechts één tik van je vinger verander je het E Ink-scherm van een schetsblok in een e-reader of een digitaal toetsenbord. Het E Ink-scherm geeft uiteraard een rustig beeld zoals je gewend bent van e-readers. Maar waar je een e-reader over het algemeen gebruikt voor het lezen van boeken, kan je dit scherm gebruiken voor veel meer. Wanneer je de Yoga bijvoorbeeld gebruikt als laptop is het tweede scherm je toetsenbord, persoonlijk zou ik dan toetsen willen voelen waardoor je lekkerder kan typen.

Lenovo Yoga Book C930 in tablet mode on top of wooden coffee table.

Met een druk op de knop switch je naar de digitaal papier stand en kan je notities of schetsen maken om vervolgens het scherm weer om te toveren en een boek te lezen. Het openen van de Yoga was best lastig omdat de schermen vrij strak op elkaar zitten in gesloten stand. Echter heeft Lenovo daar een mooi oplossing voor… door op de Yoga te kloppen springt deze op een kier en kan je m verder openen.
Bij alleen gebruik van het E Ink-scherm gaat de Yoga best lang mee, aangezien deze minder energie vraagt, bij gebruik van beide schermen valt de accuduur echter best tegen.

Lenovo Yoga Book C930 demonstrating knock-to-open feature

Opsomming features:

  • Hogere productiviteit dankzij twee schermen
  • Twee schermen met E Ink
  • Exceptional touch keyboard performance
  • Verbeterde inkt en papier
  • Comfortabel lezen
  • Superdun en licht
  • Geschikt voor Precision Pen
  • Lange batterijduur (bij E Ink-scherm gebruik)
  • Meerdere gebruiksmogelijkheden
  • Hassle-free fingerprint login

Conclusie

Het beperkte aantal aansluiting aan de zijkant is bij gebruik als laptop wel een gemis natuurlijk, maar een drama is dat ook weer niet. Laten we het zo zeggen, er zal best een groep consumenten zijn waar deze Yoga Book C930 de ideale oplossing is, echter vinden wij dat alle apparaten in één wat tekortkomingen heeft qua prestaties. De CAP van € 1200,- is ook fors te noemen, het is natuurlijk wel zo dat je hier drie apparaten in één voor krijgt.

Lees ook eens deze review: Hardware.info

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bol.com stimuleert ontwikkeling medewerkers door inzet Studytube

Wat als je drone stuk is?