in

Wat als je drone stuk is?

Bij ons thuis denken we er al enige tijd over na om een drone aan te schaffen. Mijn jongste zoon heeft namelijk het voornemen YouTuber te worden zoals hij dat noemt. Met gewoon wat gameplay van games opnemen en een webcam ben je dan tegenwoordig niet onderscheidend genoeg meer.

Maar goed, waar moeten we zoal aan denken voor we (en later hij alleen) het luchtruim onveilig gaan maken met onze nieuw aangeschafte drone?

 1. Hoe gaan we de drone gebruiken
  Wat willen we eigenlijk gaan filmen met de drone? In ons geval zal dat tussen het doen van leuke trucjes en het maken van een soort ‘volg’ videos zitten. Veel drones van tegenwoordig hebben namelijk de functie opnamen te maken terwijl het te filmpen object bijvoorbeeld met z’n crossfiets en z’n vriendjes door het park racet. Denk dat wij dus al snel bij een quadcopter drone uitkomen met GPS-functie en beeldstabilisatie.
 2. Hoe lang worden onze opnamen
  Voor het maken van een YouTube-filmpje van een paar minuten heb je natuurlijk dubbel zoveel materiaal nodig. Veel drones kunnen tot zo’n half uur per sessie in de lucht blijven dus het aanschaffen van wat extra accu’s kan geen kwaad – originele randapparatuur is dan wel aan te raden.
 3. Onderdelen en verzekering
  Als we via Aliexpress een drone zouden aanschaffen en mijn lieftallige zoon crasht deze tegen de boomtoppen in het park moeten we waarschijnlijk een tijdje wachten op nieuwe onderdelen. Dan ga ik er voor het gemak van uit dat de crash niet al te hard is geweest. Het is ook wel handig als we van te voren een opleiding volgen, bijvoorbeeld bij de Droneland Academy. Het is ook verstandig om te checken wat er allemaal binnen onze verzekering valt wat betreft vliegen met een drone, zeker ook als we ‘m mee gaan nemen op vakantie. Zo weet ik dat ‘zakelijk vliegen’ sowieso verzekert moet zijn maar dat het bij hobby gebruik alleen wordt aangeraden.
 4. Reparatie van je drone
  Goed, we hebben de drone gevonden welke perfect bij ons past, dan is het zo dat ik twee linker handen heb en eventuele reparaties zoals hierboven benoemd niet aan mij besteed zijn. Na wat zoekwerk blijkt dat bijvoorbeeld Droneland naast drones ook een drone reparatie service aanbiedt. De kapotte drone stuur je simpelweg naar ze toe of geeft deze af bij het servicepunt.

Het wordt nog even sparen voor we echt kunnen beginnen maar binnenkort verwacht ik onze eerste filmpjes in de lucht te hebben… Net als onze drone! 😉

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: Lenovo Yoga Book C930

DigiTip | Kantoortrend: met de rugtas naar het werk