in

VIDEO | Het Nationaal Drone Seminar: alle ins en outs over de nieuwe Europese dronewetgeving

Dinsdag 29 september organiseer Dutch Drone Academy het Nationaal Drone Seminar 2020. Dit seminar creëert bewustwording en verduidelijking voor het grote publiek over de nieuwe Europese dronewetgeving, met ondersteuning van belangrijke spelers in de sector.

Er is een panel aanwezig dat bestaat uit drone-beleidsmakers van de overheid tot en met droneracers, bekende dronepiloten alsook de Koninklijke Vereniging voor de Luchtvaart en nieuws platform DroneWatch.

Het nieuwe Europese wetgevingssysteem wordt vele malen ingewikkelder dan de huidige Nederlandse dronewetgeving. Vanaf 31 december 2020 gaat de Europese dronewetgeving in en alles wordt anders. Parcival Hofland, organisator van Het Nationale Drone Seminar, over de noodzaak van de seminar: “Om te beginnen moet iedereen die in 2021 nog met een drone wil vliegen van meer dan 249 gram een certificaat halen. Het verschil tussen hobbyisten en professionals, wat nu vaak tot lastige situaties leidt, komt te vervallen. Bovendien komen er verschillende categorieën en is er een overgangsregeling.” Deze en vele andere onderwerpen worden besproken tijdens het seminar met de experts uit de branche.

Meer uitgebreide info en aanverwante artikelen zijn hier te vinden.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

De opkomst van betaalbare smartphones

EPOS breidt assortiment IMPACT 5000 DECT-headsets uit met nieuwe USB-dongle