in ,

DigiTest: Alldocube Free Young X5 Phablet

Een logisch gevolg van de alsmaar beter wordende technologie is dat ook de low-budget devices beter en beter worden, zo ook in de tabletmarkt. Uiteraard zullen deze modellen qua technologie nog altijd wel achterlopen op de high-end modellen maar voor de consument met een kleinere portemonnee zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden. Een goede optie om als verkoper op de winkelvloer eens mee te nemen in je advies lag hier onlangs op de redactie: de Alldocube Free Young X5 Phablet.

De Free Young X5 wordt geleverd in een fraaie witte box en dat voelt stiekem aan alsof je de bekendere tablet van de gigant uit California uitpakt. Wanneer je de Free Young X5 uit de doos lift vind je zoals gebruikelijk de accessoires, zoals de oplaadkabel. Wat meteen opvalt is het ontbreken van een adapter. Maar een gemiddeld huishouden herbergt hedendaags wel een handvol van deze liggen.

Look & feel

Waar goedkopere tablets vaak wat plastic aanvoelden en uiterst fragiel oogden heeft de Free Young X5 een stevige behuizing en een mooi design. Wel is hij voor een 8-inch tablet wat aan de zware kant.

Onder de motorkap

De Free Young X5 draait op Android 7.0 Nougat en start middels de ingebouwde 1.5 Ghz-processor vrij snel op. Eenmaal opgestart vraagt hij direct om alle gebruikelijke informatie in te stellen. De configuratie verloopt de soepel en het duurt dan ook niet lang voordat ik kan surfen, mailen en wat aankopen kan doen vanuit de PlayStore.
Het basisgeheugen van 32gb is middels een microSD-card makkelijk uit te breiden. De Free Young X5 herbergt een front en een back camera. Zowel de 13-megapixelcamera op de achterzijde, als de 5-megapixel versie aan de voorkant vallen in gebruik wat tegen. Maar voor foto’s op social media of voor het gebruik van video-chatten zijn ze prima. Het geluid van deze tablet is echter boven verwachting goed. De Dolby Audio stereo-speaker geeft een zeer mooi en vol geluid, zelfs met het gebruik van in-ears of een koptelefoon.

Een 8-inch smartphone

De Free Young X5 biedt je zelfs de mogelijkheid om te bellen. Aan de bovenzijde zijn op sublieme wijze de poorten voor maar liefst twee simkaarten weggewerkt. Deze schuif je met beide duimen open. De Free Young X5 ondersteund een 4G netwerk, je koopt dus eigenlijk een 8-inch smartphone!

Conclusie

Is de winkelbezoeker op zoek naar een tablet met veel mogelijkheden maar heeft hij niet het budget voor de high-end modellen, dan is de Free Young X5 een prima alternatief. Alle gebruikelijke features zijn zoals beschreven aanwezig en de CAP van € 130,- maakt de Free Young X5 alleen nog maar interessanter!

Voor meer informatie klik hier.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiFocus: Doven en ernstig slechthorenden geholpen met geluidsprocessor via de iPhone

Arlo Baby camera, ‘s werelds eerste slimme baby-monitor, integreert nu met Apple Homekit