in ,

DigiTest: Ontvang nu ook selfies van opa en oma!

Een kleine twee jaar terug testte Digitailing de Doro 8031. Nu hebben we de 8040, de opvolger van deze senioren smartphone, onder handen genomen.

Waar we in de vorige test vooral het smartphone-gedeelte van de Doro hebben belicht zullen we nu iets dieper ingaan op de functies die het leven van de doelgroep aangenamer zullen maken.

Verschillen

Wat meteen opvalt is dat de 8040 een stuk langer is dan zijn voorganger. Hierdoor heeft de 8040 nu een 5-inch HD-scherm tegen de 4,5-inch versie van z’n ‘kleinere’ broertje. Wel ligt hij nog altijd gewoon lekker in de hand. De 8040 is voorzien van 1.5 GHz quad-core processor met een 2Gb RAM-geheugen wat ‘m een stuk sneller maakt dan z’n voorganger. Het interne geheugen is uitgebreid van 8Gb naar 16Gb. Dit is vervolgens middels een microSD-kaartje uit te breiden. Het systeem draait op de nieuwste versie van Android; 7.0 Nougat.

‘Bereid jezelf maar alvast voor op selfies van opa en oma vanaf hun vakantieadres!’

De camera heeft ook een aardige opfrisbeurt gekregen. Zo heeft het Zweedse concern nu zowel aan de voor- als aan de achterzijde een camera ingebouwd. Hierbij valt op dat de 8.0 megapixel-variant aan de achterzijde – bij voldoende (natuurlijk) licht – opvallend mooie plaatjes schiet. De camera aan de voorzijde (2.0 megapixel) betekend dat je jezelf vanaf nu kunt gaan opmaken om ook van opa of oma via WhatsApp ‘leuke’ selfies te ontvangen!
Filmen doet de 8040 in Full-HD, en over de kwaliteit van de geschoten beelden zijn we meer dan tevreden; er zijn zeker smartphones uit hogere prijsklassen die hier voor onderdoen.

Seniorenopties

Op de achterzijde naast het oog van de camera bevind zich de ‘assistentieknop’. Deze kan in geval van nood ingedrukt worden, je toestel zal in dat geval een familielid of noodnummer bellen. Je kunt zelfs meerdere nummers aan deze lijst toevoegen. En vrees niet dat je te pas en te onpas verbinding maakt met de nooddiensten want je kan de knop naar eigen wens instellen. Zo kun je aangegeven of de knop een paar seconden ingedrukt gehouden moet worden, of dat je deze een paar keer achter elkaar dient in te drukken alvorens hij contact legt. Je kunt zelfs instellen dat je locatie per sms meegezonden wordt. Dit moet voor de ouderen die alleen zijn en lang op zichzelf blijven wonen een veilig gevoel geven.
Ook op de 8040 aanwezig is Teamviewer, een veelgebruikte applicatie in de ict-branche waarmee  van afstand kan worden meegekeken op een toestel of computer. Zo kunnen de kinderen je altijd bijstaan als je ergens niet uitkomt. Misschien nog wel handiger en van Doro zelf is ‘My Doro Manager’. Met deze app kun je een familielid toestemming geven om via de Doro website, op afstand op je toestel in te loggen. Hier kunnen zij instellingen aanpassen in het geval je er zelf echt niet uitkomt. Eenmaal ingelogd kun je vanaf deze plek ook je toestel ‘bellen’. Dit in het geval dat je ‘m onverhoopt niet kunt vinden. Een soort ‘vind mijn iPhone’ dus…

Conclusie

Doro levert wederom een prima smartphone af en met een CAP van nog geen €250,- zouden we deze iedere AOW’er aanraden. Het enige nadeel wat we kunnen noemen – en waar de 8031 ook al last van had – is het interne geheugen. Hoewel deze is verdubbeld naar 16Gb is deze al snel vol omdat het OS-systeem met vooraf ingestelde apps al bijna 10Gb verbruikt. Dit heeft als gevolg dat je steeds dezelfde foutmeldingen krijgt over updates die niet voltooid kunnen worden.

Zoals gezegd is dit de opvolger van de 8031 en is hij qua gebruiksgemak bijna identiek. Voor een gebruikersbeleving verwijzen we je dan ook graag door naar de vorige DigiTest.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

NETGEAR introduceert Nighthawk Pro Gaming met twee flagship-producten om lag te elimineren en gameplay te verbeteren

NowGo lanceert smartphone-, tablet- en laptopverzekering