in , ,

DigiTest smartphone: OnePlus 5T

OnePlus introduceerde op 16 november het nieuwste premium toestel zoals we al eerder berichten. De OnePlus 5T is het nieuwste vlaggenschip nadat de OnePlus 5 een half jaar geleden is verschenen.

De T-versies van deze smartphones bieden de gebruiker de nieuwste technologieën en zijn tot stand gekomen met steun van de actieve OnePlus community. Zo is de 5T o.a. uitgerust met een 6″ AMOLED display (18:9), 20 MP camera, gezichtsherkenning, snel laden en een vingerafdruk sensor.

Uiterlijk en scherm

De reviewdoos welke we ontvingen was een cadeautje op zich, een mooie zwarte doos met daarin een reviewers guide, vijf verschillende beschermhoesjes en een strak wit iPhone-achtig doosje met daarin de OnePlus 5T. Het eerste dat opvalt is het grote bijna randloze scherm en het ontbreken van een home-knop (ik ben zelf een iPhone gebruiker dus dat was even schrikken). Een matzwarte achterzijde met de aanwezigheid van een dubbele camera, flitser en vingerafdrukscanner in het midden net boven het logo. We voorzien de 5T van het rode hoesje waar de camera en vingerprint in zijn uitgespaard.

Het scherm heeft afgeronde hoeken wat gecreëerd wordt door het uitschakelen van een aantal pixels, dit valt vooral op bij in- en uitschakelen. Met een resolutie van 2160×1080 pixels (pixeldichtheid 401 ppi) en AMOLED display knallen de kleuren echt op je af (maar ook zeker de zwarting) en ziet het beeld er erg strak uit na het opstarten van een HDR HD-filmpje op YouTube. De helderheid kan je vervolgens ook nog eens opschroeven waardoor het beeld nog meer intensiteit krijgt. Het scherm heeft trouwens al een ‘Gorilla Glass 5’ beschermingsfolie nieuw uit de doos, de licht ronde achterzijde zorgt er voor dat de telefoon lekker in de hand ligt.

Gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner

Voor de vingerafdrukscanner is geen ruimte meer aan de voorzijde van de smartphone maar werkt wel erg snel en zit voor de manier waarop ik de telefoon vasthoud precies op de goede plek voor m’n wijsvinger.
En dan de gezichtsherkenning of eigenlijk ‘Face Unlock’, WOW… Dat werkt echt super! Deze functie maakt een analyse van 100 gezichtskenmerken en herkent ook dat je in levende lijve voor de camera zit en er niet met een foto voor zwaait. OnePlus geeft aan dat deze functie minder veilig is dan bijvoorbeeld de vingerafdruk maar who cares, het werkt en ook nog eens supersnel, zelfs in het donker!

“En dan de gezichtsherkenning of eigenlijk ‘Face Unlock’, WOW… Dat werkt echt super!”

Camera en accu

De camera maakt mooie foto’s, niet op het niveau van de high-end toestellen van dit moment wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door het ontbreken van de telefotolens functie voor in donkere situaties. Overdag zijn de plaatjes die je schiet wel heel kleurijk en scherp (16+20 MP dubbele camera), en de ‘portret mode’ met subtiele scherpte/diepte werkt ook goed. In de Pro Mode heb je ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van professionele fotografie functies. Video openen gebeurt overigens in 4K.

Het scherm vraagt natuurlijk wel flink wat stroom wat echter door de gekozen resolutie ook wel weer meevalt, bij intensief gebruik gaat de batterij zeker meer dan een dag mee. Bij gebruik van de ‘Dash Charge’ lader (niet draadloos) ga je van 0 tot 60 procent in een half uur en daar ben je dan de rest van de dag wel weer mee geholpen. Voor zover bekent is er geen andere Android telefoon die zo snel kan laden.

Conclusie

Wat een heerlijke telefoon is de op Android (Nougat 7.1.1): OxygenOS draaiende OnePlus 5T! Voor €499,- heb je de 64GB versie en dat is een sublieme prijs-kwaliteitsverhouding, was de 5T ook nog eens waterdicht geweest had ik waarschijnlijk overgestapt.

Meer informatie: oneplus.net/nl/5t

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amsterdam in top 4 West-Europese hoofdsteden met meeste potentiële doelwitten voor hackers

Sinterklaas geeft in 2017 €358 miljoen online uit