in

3 tips om langer met je telefoon te doen

Smartphones zijn al jaren niet meer weg te denken uit ons bestaan. Hoewel ze veel voordelen bieden, blijft de levensduur toch wel een groot nadeel.

De eerste mobieltjes zoals de ouderwetse Nokia’s konden echt tegen een stootje en gingen zeer lang mee. De smartphones van nu zijn na enkele jaren meestal alweer aan vervanging toe, of worden snel vervangen omdat er een nieuw model beschikbaar is. Omdat dit telkens weer om een flinke uitgave vraagt, is het niet gek dat mensen op zoek zijn naar manieren om langer met hun telefoon te doen. Een smartphone kan gemiddeld namelijk echt wel langer mee dan de twee jaar die hij nu vaak krijgt.

Wil jij besparen op je telefoon of vind je het simpelweg zonde om elke twee jaar een geheel nieuw exemplaar te kopen? Dan volgen hier drie simpele tips om de levensduur te verlengen.

1. Kies direct voor goede bescherming

Vaak zien we dat mensen pas op zoek gaan naar de juiste bescherming als het te laat is. Bijvoorbeeld wanneer de eerste krassen in hun telefoon zijn ontstaan. Zonde, want voor die tijd valt er nog enorm veel winst te behalen. Zodra je telefoon nieuw uit het doosje komt, moet je deze direct de bescherming bieden die het nodig heeft om in optimale conditie te blijven. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Als je niet oppast, kan dit er dus eindelijk toe leiden dat je telefoon eerder vervangen moet worden. Maar wat verstaan we onder goede bescherming?

Zorg er in elk geval voor dat je een Telefoonglaasje van tempered glass gebruikt. Een screenprotector van gehard glas dus. Zo is de kans minder groot dat er krassen in het scherm ontstaan. Heel belangrijk, want anders loop je het risico dat ook je touchscreen minder goed werkt en de telefoon uiteindelijk helemaal niet meer gebruikt kan worden. Naast een stevige screenprotector is ook een hoesje noodzakelijk om de telefoon van alle kanten extra te beschermen.

2. Slim laden

Een smartphone gaat zelfs bij de meest beschermende gebruiker niet oneindig mee. Dit heeft vooral te maken met de accu. Deze zal na verloop van tijd gewoon op zijn. De levensduur van de accu is echter wel te verlengen door slimmer te laden. Laat je telefoon bijvoorbeeld niet de hele nacht aan de oplader liggen en zorg ervoor dat de batterijpercentage constant tussen de 20 en 80 procent ligt.

Is de accu toch op? Overweeg dan om enkel een nieuwe accu aan te schaffen. Zeker als je smartphone verder nog in prima conditie is. Meestal kost dit slechts enkele tientjes en kun je weer maanden tot jaren vooruit.

3. Vervoer je telefoon op de juiste manier

Hoe vervoer jij jouw telefoon? De meeste mensen stoppen deze toch in hun broekzak. Hoewel vrijwel iedereen zich hier wel schuldig aan maakt, is dit zeker niet het beste idee. Hierdoor kan sneller schade ontstaan en kan de telefoon zelfs vervormen doordat deze in een te strakke broekzak wordt gestopt. Bovendien gebeurt het geregeld dat smartphones op deze manier in de toiletpot belanden en waterschade oplopen. Meestal doordat ze in de kontzak zijn vervoerd. Niet doen dus.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Audio-Technica kondigt draadloze hoofdtelefoon aan met een verbluffende batterijduur van 90 uur

Monitor Audio Nederland, importeur voor Volumio in de Benelux