in

3 tips voor het maken van de mooiste foto’s

Daar sta je dan: je bent al honderden foto’s verder en toch zit daar nét niet het perfecte plaatje bij voor een nieuwe foto op je platform. Tegenwoordig pakken we vliegensvlug onze mobiele telefoon waarbij we met de nieuwste mogelijkheden haarscherpe foto’s kunnen maken.

Ondanks deze nieuwe mogelijkheden, blijft het soms lastig om een mooie foto te schieten. Of het licht zit niet mee of je weet niet vanuit welke hoek je het beste effect kan creëren. In dit artikel helpen we je graag met wat tips voor een mooie foto.

Kies voor daglicht

In Nederland kennen we (helaas) geen oneindige zomer, maar dat hoeft niet te betekenen dat we altijd foto’s in schemer of donker moeten schieten. Ook in onze koude wintermaanden kun je een paar prachtige foto’s schieten; als je maar kiest voor daglicht. Daglicht is echt een must voor een mooie foto, maar probeer dan niet om een foto in tegenlicht te maken. Met een Spiegelreflexcamera kun je precies zien wat je fotografeert, doordat je via een optische lens echt door de lens van de camera kijkt. Zo worden je foto’s alleen maar scherper en zorgt daglicht voor het ultieme plaatje.

Blijf experimenteren

Wanneer je net start met foto’s maken, dan is het logisch dat je niet binnen no-time het perfecte plaatje kunt schieten. Probeer daarom te experimenteren om te kijken wat voor jou werkt. Zo kun je foto’s maken met het gebruik van een selfiestick en de andere foto op selftimer ver weg van jullie staanplek. Je kunt daarnaast ook gebruik maken van de omgeving waarin je bent. Ben je op een prachtige vakantieplek met kleurrijke straatjes of mooie palmbomen? Dan heb je geluk! Dans in de rondjes, spring op en neer en ondertussen kun jij gewoon een eind weg klikken. Hoe meer je experimenteert, hoe mooier de foto’s uiteindelijk worden. Je kunt dit!

Puur natuur

Loop je normaal altijd in oude spijkerbroeken en wil je nu graag alleen maar foto’s in roze jurkjes? Het kan zo zijn dat je af en toe de tijd voelt voor iets nieuws, maar je voelt je het meest comfortabel in je natuurlijke habitat. Daarom kun je het beste iemand fotograferen in hun natuurlijke omgeving. Ben je een fanatieke sporter? Maak dan wat gave hardloop foto’s tijdens een zonnige ochtendwandeling en vang daarbij de blik, de houding en de gebaren op. Wanneer iemand niet meer bezig is met de camera, dan schiet je vaak de leukste, meest natuurlijke foto’s.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Innr brengt eigen bridge op de markt

Epson brengt de bioscoopervaring naar de woonkamer met twee nieuwe 4K-laserprojectoren