in

5x tips om crypto phishing tegen te gaan

Door de toenemende populariteit van crypto, zijn ook cybercriminelen een stuk actiever geworden. Steeds meer mensen worden slachtoffer van crypto phishing. In deze blog bespreken we vijf tips die je helpen om phishing tegen te gaan en je gegevens veilig te houden.

Wees voorzichtig met het openen van e-mails

Phishing e-mails zijn jammer genoeg nog steeds een veelvoorkomende manier waarop cybercriminelen proberen persoonlijke informatie te stelen. Er worden talloze e-mails verstuurd naar mensen die schadelijke links of bijlagen bevatten. Het doel van deze mails is om achter je gegevens te komen, waardoor ze in dit geval toegang hebben tot je digitale wallet. Op deze manier kunnen de cybercriminelen veel geld stelen door al je geïnvesteerde geld weg te kapen. Wees daarom voorzichtig met het openen van mails van onbekende afzenders en klik niet op links als je niet zeker weet wat het is. Als je twijfelt, kun je het beste contact opnemen met de afzender om zeker te zijn of de e-mail te vertrouwen is.

Gebruik een VPN

Met een VPN kun je je internetverkeer versleutelen. Hierdoor kun je anoniem op het internet gaan, zonder dat andere mensen je gegevens kunnen zien. Vooral als je gebruik maakt van een openbaar wifinetwerk, is dit erg handig. Cybercriminelen kunnen namelijk gemakkelijk inbreken op onbeveiligde netwerken. Met een VPN zorg je ervoor dat je verbinding privé blijft.

Update je software

Updates worden uitgevoerd om fouten te repareren in je software. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat cybercriminelen hier misbruik van kunnen maken. Ze kunnen op het besturingssysteem van je computer of laptop inbreken en toegang krijgen tot je gegevens. Het is altijd handig om je software zo in te stellen dat deze automatisch updatet.

Versleutel je harde schijf

Het versleutelen van je harde schijf biedt extra veiligheid om te voorkomen dat er ongewenste personen aan gevoelige informatie komen op je computer. Als een hacker erin slaagt om toegang te krijgen tot jouw computer, dan heb je nog een extra beveiligingslaag die je gegevens beschermt. De bestanden zijn namelijk dan niet toegankelijk zonder de juiste sleutel of het juiste wachtwoord.

Gebruik sterke wachtwoorden

Door al je accounts te voorzien van een sterk wachtwoord, maak je het moeilijker om deze accounts te hacken. Zorg voor verschillende wachtwoorden voor elk account voor maximale veiligheid en sla je wachtwoord nooit op in je browser. Dit maakt ze kwetsbaar voor cyberaanvallen. Gebruik een wachtwoord manager om unieke wachtwoorden te creëren en deze veilig op te slaan. Op deze manier is je crypto wallet veilig en kun je eenvoudig en snel Bitcoin of Solana kopen.

Heb je interesse in het traden van crypto? Ga dan naar de website van Anycoindirect. Hier kun je een digitale wallet aanmaken en op een veilige manier crypto kopen en verkopen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiTest: Synology 4-bay DS923+ DiskStation review

Geniet ongestoord van het beste geluid